14-vuotias Tuukka Kauppinen varmisti Keravalla Nuorten Suomen rallimestaruuden

Rallin Suomen Juniorimestaruussarjan neljäs ja toiseksi viimeinen osakilpailu ajettiin turvallisesti maaliin lauantaina Keravalla. Haastavan neljän erikoiskokeen rallin päätteeksi päästiin juhlimaan kilpailun voittajien lisäksi myös kauden ensimmäistä Suomen mestaria.

Nuorten SM-luokkaa on koko kauden hallinnut ensi viikolla 15 vuotta täyttävä Laukaasta kotoisin oleva Tuukka Kauppinen. Kauppinen ajoi Keravalla kauden kolmannen voittonsa luokassa neljästä mahdollisesta ja varmisti näin mestaruuden jo ennen kauden päätöstä Kokkolassa.

– Heti ykkösellä saatiin tehtyä reilu pohja-aika ja sen myötä voitiin jo varmistella loput kolme erikoiskoetta. Paljon on tehty töitä tämän mestaruuden eteen, videoita katseltu ja ajettu, Kauppinen tunnelmoi kilpailun maalissa.

Nuorten SM-luokkaa (ent. Nuorten Cup) on ajettu vuodesta 2014 saakka ja Kauppinen on tähänastisista mestareista nuorin. Lisäksi huomionarvioinen seikka on se, että kukaan ennen Kauppista ei ole debyyttikaudellaan voittanut luokan mestaruutta.

Luokan toinen oli kotikisaansa ajanut Justus Räikkönen, joka jäi lopulta 35 sekuntia Kauppisesta. Kolmanneksi nousi Veeti Pulkkinen. Tämä kaksikko ratkaisee myös himmeämpien mitalien kohtalon kauden päätöskilpailussa Kokkolassa.

Juhlallisuuksien jälkeen kilpailun loppukatsastuksessa hylättiin luokan toiseksi nopeimman noteerauksen tehnyt Jooa Iivari, jonka auto todettiin alipainoiseksi.

Koski palasi voittokantaan Junioreissa – Korvola V1600-luokan ripein

Rallin Suomen Juniorimestaruusluokkien puolella Riku Koski BMW M3:lla hallitsi tilannetta alusta loppuun ja oli RSJM4-luokan nopein 6,3 sekunnin erolla Iiro Litjoon.

Lopussa Koskella alkoi olemaan jo varmistelun makua ja Iiro Litjo olikin viimeisellä erikoiskokeella 10 sekuntia Koskea nopeampi. Luokassa kolmanneksi ajoi Jaakko Lahtinen, joka jäi reilut 25 sekuntia Kosken loppuajasta.

V1600-autoilla ajettavassa RSJM1-luokassa Honda Civiciä kuskaava Mika Korvola oli herra ja hidalgo ja nappasi luokkavoiton ennen toiseksi ajanutta Ismo Martiskaista, joka oli maalissa lähes 15 sekuntia Korvolaa perässä. Martiskaisen perässä kolmanneksi ajoi Aleksi Savikko.

RSJM3-luokassa Eetu Kainulainen nappasi voiton ennen Juhani Männikköä. Vielä toisen erikoiskokeen jälkeen toisena ollut Sami Laurila joutui keskeyttämään tekniseen vikaan, joka nosti Topi Kärjen luokan kolmanneksi.

RSJM2-luokassa Markus Latvanen ajoi ainoana maaliin Roope Suomalaisen keskeytettyä ennen kisan toista erikoiskoetta.

Kokonaispisteissä Korvola on edelleen tiukasti kärkipaikalla 67 pisteellä. Koski nousi toiseksi ja on ennen viimeistä osakilpailua 13 pistettä Korvolaa perässä. Juhani Männikkö on pronssissa kiinni 44 pisteellä.

RSJM-luokkien ulkopuolella käytiin kovaa taistelua kilpailun nopeimman kuljettajan tittelistä.

Koko kilpailun nopein oli lopulta Hyundain R5-autolla Riku Tahko, joka pesi Historic-luokan Toyotalla ajaneen Jari-Matti Latvalan 11 sekunnilla. Kolmanneksi ajoi Skodan R5-autoa käskevä Kalle Markkanen, joka jäi Tahkosta 14,2 sekuntia.

Rallin Suomen Juniorimestaruussarjan finaali kisataan tuttuun tapaan Ralli SM-osakilpailun yhteydessä 25.-26.9. Kokkolassa ajettavalla SM Kokkolan UA 60-v Juhlarallilla.

Askolan Granit -Ralli, Kerava
Nuorten SM

1. Tuukka Kauppinen 23:17,1
2. Justus Räikkönen +35,9
3. Veeti Pulkkinen +38,0

RSJM1-luokka

1. Mika Korvola 23:48,6
2. Ismo Martiskainen +14,2
3. Aleksi Savikko +18,3

RSJM2-luokka

1. Markus Latvanen 22:55,5

RSJM3-luokka

1. Eetu Kainulainen 22:06,0
2. Juhani Männikkö +24,6
3. Topi Kärki +1:15,2

RSJM4-luokka

1. Riku Koski 22:26,7
2. Iiro Litjo +6,3
3. Jaakko Lahtinen +27,2

Alustava pistetilanne Askolan Granit -Rallin jälkeen (4/5 osakilpailua)
Nuorten SM

1. Tuukka Kauppinen 76p*
2. Justus Räikkönen 55p
3. Veeti Pulkkinen 49p

* = varmisti Suomen mestaruuden

Rallin Suomen Juniorimestaruussarja (RSJM)

1. Mika Korvola 67p
2. Riku Koski 54p
3. Juhani Männikkö 44p

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!