Ralli SM-sarjan kesäkausi käynnistyy viikonloppuna Turussa

Ralli SM-sarjan kauden 2022 puolenvälin krouvi saavutetaan tulevana viikonloppuna 13.-14.5, kun seitsemän osakilpailua käsittävän sarjan neljännet pisteet jaetaan Turun seudun vauhdikkailla pikataipaleilla.

SM Mad-Croc Länsirannikon Rallissa ajetaan viime vuodesta tuttuun tyyliin poikkeuksellisesti perjantain kaksi ensimmäistä erikoiskoetta asfaltilla, joka tuo oman mausteensa kilpailuun. Kaksipäiväiseen koitokseen on ilmoittautunut mukaan kaikkiaan 104 kilpailijaparia.

SM1-luokassa pistekärkenä matkaan lähtee Rovaniemen ja Kuopion osakilpailut voittanut Emil Lindholm (NHD).

Lindholm on vahva suosikki Turussa, mutta takaa tulee tuttuun tapaan liuta vahvoja tarjokkaita kärkipaikoille.

Viron Egon Kaur on vastannut hienosti odotuksiin ja on tällä hetkellä pistekakkosena kahdeksan pistettä Lindholmia perässä. Kuopiossa Kaur johti pitkään kisaa, kunnes Lindholm viime hetkillä kuittasi voiton neljän sekunnin erolla virolaiseen.

Teemu Asunmaan (Alavuden UA) alkukausi on ollut takkuinen. Plakkarissa on toki voitto Riihimäeltä ja sijoitus luokassa kolmas, mutta Rovaniemen ja Kuopion suoritukset eivät varmasti lämmittäneet moninkertaista Suomen mestaria.

Mikko Heikkilä (Mäntsälän MK) napsi kauden kahdesta ensimmäisestä kisasta kolmos- ja kakkossijat, ja oli myös Kuopiossa vahvassa vireessä, kunnes Heikkilän Skodaan iski polttoainepuolen vika ja edessä oli keskeytys kärkipaikalta. Heikkilä on luokassa neljäntenä ennen kesäkauden avausta.

Vuokila tukevassa johdossa SM2-luokassa

SM2-luokassa Miikka Vuokila on luokkajohdossa. Alkukauden kisoista sijat 1, 3 ja 2 napannut Tornion UA:n Vuokila on karannut peräti 24 pisteen etumatkalle ja on yksi alkukauden positiivisimmista yllättäjistä.

Luokan kaksi edellistä Suomen mestaruutta vienyt Ville Hautamäki (Järviseudun UA) on kuitenkin vertymässä hyvään vauhtiin ja janoaa mestaruusputkelle jatkoa. Rovaniemen keskeytys näkyy pistepotissa, mutta Riihimäen kakkossija ja Kuopion voitto nostavat Hautamäen ennakkosuosikiksi Turun seudun nopeavauhtisilla teillä.

Kärkikolmikkoon vahvimmin tyrkyllä edellämainittujen lisäksi ovat Juha Pasanen (Oulun UA) sekä Riihimäen voittaja Jaakko Lavio (PR-Rac).

Korhonen SM3-luokan kärjessä

Turussa uuden sukupolven Rally3-autojen SM3-luokassa nähdään harmittavasti vain kaksi autokuntaa. Mukana ovat luokan kärkimies Laukaan Moottorimiehiä edustava Roope Korhonen ja toisena oleva Sastamalan Autourheilijoiden Lauri Joona.

Kolmantena luokassa on Jussi Lindberg (Sipoon Ak), joka kuitenkin loukkasi jalkansa kevättauolla kesken urheilusuorituksen ja on varmasti poissa ainakin Turusta ja Pohjanmaalta.

Kaksi voittoa kolmesta mahdollisesta napanneelle Korhoselle kelpaa vain voitto kauden neljännestä osakilpailusta.

Kaksivetoluokkien kärjessä tiukkaa

SM4-luokassa tilanne on kutkuttava. Koko viiden kärki mahtuu 13 pisteen sisään Kristian Niemisen (Toivakan AUK) johtaessa 53 pisteellä.

Niemisen jälkeen pisteen päässä toisena on Toni Herranen (KR-TEAM) ennen kaksi edellistä kisaa voittanutta Henri Hokkalaa (AL Jyväskylä), jolla on plakkarissa 50 pistettä. Benjamin Korhola (Vihdin UA) ja Jesse Kallio (Hyvinkään UA) täydentävät tiukan viiden kärjen.

SM5-luokasta näyttää tulevan mestaruustaistelun kannalta kahden kauppa. Leevi Lassila (Kauhavan UA) ja Jere Pensas (Laihian UA) ovat hallinneet luokkaa, ja ovat vieneet kaikista kolmesta edellisestä kisasta sijat 1. ja 2. Lassila on kahden voiton turvin yhdeksän pisteen johdossa ennen edellisen kisan voittanutta Pensasta.

SM5-luokassa nähdään myös mielenkiintoinen rallidebyytti, kun rata-autoilusta paremmin tunnettu Suvi Jyrkiäinen (Ahveniston AU), starttaa ensimmäiseen SM-ralliinsa. Jyrkiäinen on rallikansalle tutun, vuoden 1991 naisten rallin maailmanmestaruuden voittaneen Minna Sillankorvan tytär.

SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli starttaa perjantai-iltana kahdella erikoiskokeella ennen yötauolle siirtymistä. Lauantain päätöspäivänä ajetaan vielä seitsemän erikoiskoetta ennen kilpailun maalijuhlallisuuksia.

SM-luokkien pistetilanne 3/7 osakilpailua

SM1-luokka
1. Emil Lindholm 61p
2. Egon Kaur 53p
3. Teemu Asunmaa 44p

SM2-luokka
1. Miikka Vuokila 67p
2. Ville Hautamäki 43p
3. Juha Pasanen 35p

SM3-luokka
1. Roope Korhonen 77p
2. Lauri Joona 63p
3. Jussi Lindberg 46p

SM4-luokka
1. Kristian Nieminen 53p
2. Toni Herranen 52p
3. Henri Hokkala 50p

SM5-luokka
1. Leevi Lassila 77p
2. Jere Pensas 68p
3. Miko Kiminki 47p

Tiimit
1. Printsport Junior Team 140p
2. Co-Motorsport 111p
2. Printsport 94p

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here