Porschen Supercup käynnistyy Itävallassa F1-viikonloppuna, mukana suomalainen Jukka Honkavuori

Porsche Mobil 1 Supercup on Porschen kansainvälisten merkkiluokkien pääsarja, jossa kilpailut ajetaan 485 hv:n Porsche GT3 Cup -kilpa-autoilla.

Kausi käynnistyy koronaviruksesta aiheutuneen tauon jälkeen 3.-5.7. Red Bull Ring -radalla Spielbergissä, Itävallassa.

Osakilpailut ajetaan Euroopassa Formula 1 -radoilla kahdeksana oheislähtönä. Jukka Honkavuori on tällä hetkellä ainoa sarjassa kilpaileva suomalaiskuljettaja.

Kausi jatkuu Spielbergissä pidettävien kahden kilpailun jälkeen Budapestissa. Tämän jälkeen vuorossa on kaksi peräkkäistä kisaviikonloppua Silverstonessa ennen Espanjan Barcelonaan ja Belgian Spa-Francorchampsiin suuntautuvia kisamatkoja.

Kausi päättyy Italian Monzassa syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna.

Honkavuori luottavaisena Hockenheimin testiajojen jälkeen

– Saksan Hockenheimissa suoritetut testit sujuivat hyvin. On mukavaa päästä takaisin rytmiin pitkän tauon jälkeen, kertoo Honkavuori.

Radalle kesken testien iskeneeseen sadekuuroonkin Honkavuori suhtautui positiivisesti, sillä sen avulla sai tuntumaa myös sadekelille. Tallikaveriaan tasaisesti koko päivän edellä ollut Honkavuori sanoo kierrosaikojen vastanneen kansallisen Carrera Cup -sarjan tasoa.

Tätä hän piti erityisen hyvänä asiana, varsinkin, kun tallin molemmilla kuljettajilla on ollut rajalliset mahdollisuudet osallistua testeihin. Tärkeimpänä asiana Honkavuori näkee keskittymisen omaan tekemiseensä ja tätä kautta vauhdin kasvattamiseen.

Tavoitteena paikka kärkikymmenikössä

Kuluva vuosi on kuitenkin tuonut tullessaan omat haasteensa. Radalle ei vallitsevien rajoitteiden takia päästetä yleisöä, kuljettajien tukijoita tai edes täyttä tiimihenkilöstöä. Pääsy sallitaan kuljettajien lisäksi ainoastaan kilpa-autojen radalle saamisen kannalta oleellisille henkilöille.

Kilpailuiden välissä olevan viikon Honkavuori viettää Itävallassa keskittyen fyysisen kunnon treenaamiseen, jotta vaativat ja fyysisesti raskaat kilpailut menevät sujuvasti.

Honkavuori näkee mahdollisuutenaan kilpailla kärkipaikoista ja pitää realistisena tavoitteenaan kärkikymmenikköä. Useat muut tallit, jotka eivät ole kärsineet matkustusrajoituksista, ovat pystyneet ajamaan testejä 911 GT3 Cup -autoillaan, mikä asettaa vähemmän ajaneet kuljettajat altavastaajiksi.

Porsche Mobil 1 Supercupin 2020 kalenteri

5. heinäkuuta Red Bull Ring, Spielberg (Itävalta)

12. heinäkuuta Red Bull Ring, Spielberg (Itävalta)

19. heinäkuuta Hungaroring, Budapest (Unkari)

2. elokuuta Silverstone (Iso-Britannia)

9. elokuuta Silverstone (Iso-Britannia)

16. elokuuta Circuit de Barcelona-Catalunya, Barcelona (Espanja)

30. elokuuta Spa-Francorchamps (Belgia)

6. syyskuuta Autodromo Nazionale Monza (Italia)

 

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!