Porschen ensimmäinen sähköauto on "eloisa nuori hevonen"!

12.6.2018 00.30

Ensimmäisen täysin sähkökäyttöisen Porschen sarjatuotanto käynnistyy ensi vuonna.

Mission E ‑konseptina tähän asti tunnettu sähköauto on saanut nyt virallisen nimen, joka on Taycan.

Nimi tarkoittaa vapaasti käännettynä eloisaa nuorta hevosta ja viittaa siten Porschen logoon, jossa on esiintynyt takajaloilleen nouseva ori jo vuodesta 1952. 

Katso myös:  Porschen juhlanäyttelyssä esillä 75 Porsche-mallia – auki ensi vuoden alkuun!

Porsche julkisti ensimmäisen sähköautonsa nimen osana urheiluautojensa 70. merkkivuoden juhlallisuuksia.

Täysin sähkökäyttöisessä uutuusmallissa on kaksi kestomagnetoitua synkronimoottoria, joiden yhteisteho on yli 600 hv (440 kW).

Ne kiidättävät Porschen tiedotteen mukaan auton nollasta sataan kilometriin tunnissa alle 3,5 sekunnissa ja 200 km/h:n nopeuteen alle 12 sekunnissa.

Huippusuorituskyvyn ohella myös moottorien jatkuva teho on tasoa, jota ei sähköautoissa ole ennen koettu. Peräkkäiset nopeat liikkeellelähdöt eivät siten heikennä suorituskykyä lainkaan. Auton NEDC-testisyklin mukainen pisin toimintamatka yhdellä latauksella on Porschen mukaan yli 500 kilometriä.

Porsche tuplaa investointinsa sähköautoihin

Porsche aikoo investoida sähkökäyttöisiin autoihin vuoteen 2022 mennessä yli kuusi miljardia euroa, mikä merkitsee yhtiön alkuperäisten investointisuunnitelmien tuplaamista.

Katso myös: Porsche teki erikoismallin 70-vuotisjuhlavuoden kunniaksi

Kolmen miljardin euron lisäpanostuksesta noin 500 miljoonaa käytetään Taycan-urheiluauton eri varianttien kehitykseen, noin miljardi euroa nykyisen tuotevalikoiman sähköistämiseen ja hybridisointiin, useita satoja miljoonia euroja tuotantolaitosten laajentamiseen ja noin 700 miljoonaa euroa uusiin teknologioihin ja latausinfrastruktuuriin.

Taycanin valmistus luo Zuffenhausenin tehtaalle 1200 työpaikkaa

Porschen Zuffenhausenin päätehtaalla on tällä hetkellä rakenteilla uusi maalaamo, erityinen kokoonpanoalue uutta Taycan-mallia varten sekä kuljetinsilta, joka mahdollistaa maalattujen korien ja voimayksiköiden kuljetuksen kokoonpanoon.

Nykyistä moottoriosastoa laajennetaan sähkömoottorien tuotantoa silmällä pitäen.

Myös Weissachin tuotekehityskeskus saa osansa investoinneista.

Taycan-uutuusmallin tuotanto luo 1200 uutta työpaikkaa pelkästään Zuffenhauseniin.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän