Porsche esittelee Cayenne S E-Hybridin — malliston kolmas lataushybridi

Porsche laajentaa uuden Cayennen ladattavien hybridien valikoimaa edelleen. Uusi Cayenne S E-Hybrid on äskettäin kattavasti uudistetun luksus-SUV:n kolmas ladattava hybridimalli.

Uusi Cayenne S E-Hybrid on mallisarjan kolmas sähköistetty moottoriversio, ja se sijoittuu Cayenne E-Hybridin ja Cayenne Turbo E-Hybridin väliin.

Jokapäiväisen käytettävyyden ja suorituskyvyn erinomaiseen tasapainoon keskittyvä S E-Hybrid, joka on saatavana SUV- ja Coupé -koriversioina, on hyvin sopiva lisä voimansiirtovalikoimaan.

Kuva: Porsche.

Uuden Cayennen hybriditeknologia, joka uudistettiin perusteellisesti aiemmin tänä vuonna, tarjoaa myös tälle malliversiolle entistä paremman toimintamatkan puhtaasti sähköllä ja lyhyet latausajat älykkään energianhallinnan ansiosta.

Cayenne S E-Hybridissä on uudistettu kolmilitrainen V6-turbomoottori, jonka teho on 260 kW (353 hv), on yhdistetty 130 kW (176 hv) sähkömoottoriin. Yhdessä ne saavuttavat 382 kW (519 hv) tehon ja 750 Nm:n maksimiväännön. Suuri tehopotentiaali heijastuu suorituskykyyn. Cayenne S E-Hybrid kiihtyy nollasta sataan 4,7 sekunnissa ja sen huippunopeus on 263 km/h.

Ilmajousitus 2-kammioisella 2-venttiilitekniikalla pidentää sähköistä toimintamatka

Cayenne S E-Hybridissä vakiona oleva adaptiivinen ilmajousitus lisää suorituskykyä ja ajomukavuutta. Sen innovatiivinen 2-kammioinen, 2-venttiilinen tekniikka mahdollistaa erityisen laajan valikoiman jousitaajuuksia, jotka vaihtelevat erittäin mukavasta tehokkaaseen, dynaamiseen käyttäytymiseen.

Kuva: Porsche.

Samalla uudet S E-Hybrid -mallit hyötyvät nykyisen Cayenne-sukupolven hybridijärjestelmän optimoinnista. Täysin sähköllä ajettava toimintamatka, jopa 90 kilometriä, mahdollistaa suurimman osan päivittäisestä paikallisajosta päästöttömästi.

Porsche mahdollistaa tämän 25,9 kWh:n akun kapasiteetilla. Uusi sisäänrakennettu AC-laturi lataa Cayenne S E-Hybridin täyteen alle kahdessa ja puolessa tunnissa sopivalla virtalähteellä, jonka latausteho on jopa 11 kW.

Visuaalisesti Cayenne S E-Hybrid integroituu myös saumattomasti olemassa olevaan mallivalikoimaan.

Siinä on vakiona 20 tuuman Cayenne S -vanteet ja pakoputkisto, jossa on kaksi kaksoispakoputkea harjatusta ruostumattomasta teräksestä.

SUV-mallissa Cayenne S E-Hybridissä on hopea-ulkopaketti ja Coupé-mallissa mustasävyinen ulkopaketti. Yöajossa turvallisuutta ja mukavuutta tukevat vakiona olevat Matrix LED -ajovalot. Uudet, innovatiiviset HD-Matrix LED -ajovalot ovat saatavilla lisävarusteena.

Vakiovarusteita, joita kuljettaja voi odottaa auton sisällä, ovat kahdeksaan suuntaan säätyvät istuimet, Sport Chrono -paketti, joka sisältää tilakytkimen ajoprofiilin valintaa varten, ruostumattomasta teräksestä valmistetut polkimet sekä hopeasävyisen Diamar-sisätilapaketin.

Kuva: Porsche.

Kuljettaja hyötyy myös My Porsche -sovelluksen lisätoiminnoista, mukaan lukien Apple CarPlay:n uudet toiminnot. Porsche on ensimmäinen autonvalmistaja, joka mahdollistaa helpon pääsyn auton toimintoihin CarPlay:ssä.

Uudessa Cayenne S E-Hybridissä lisämukavuutta tuo uusi valinnainen matkustajan näyttö, joka sisältää auton videotoiminnot, sekä uusi ilmanlaatujärjestelmä, joka on suunniteltu suodattamaan pois hiukkaset ja terveydelle vaaralliset ainesosat.

Uudet Cayenne S E-Hybrid -mallit ovat tilattavissa heti. Suomessa uuden Porsche Cayenne S E-Hybrid -mallin hinnat alkavat 128 403 eurosta sisältäen arvonlisäveron, autoveron ja maakohtaisen varustelun. Toimitukset alkavat marraskuussa 2023.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

 

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän