Polestarin ja Luminarin yhteistyö jatkuu myös Polestar 5 -mallissa

Polestar ja Luminar laajentavat yhteistyötään. Luminarin pitkän kantaman LiDAR-teknologia integroidaan tulevaisuudessa yhä useampiin Polestar-malleihin, todetaan Polestarin tiedotteessa.

LiDAR-teknologian hyödyntäminen on tärkeässä roolissa – uuden sukupolven turvallisuustoimintoihin ja autonomisiin ratkaisuihin kiinnitetään maailmanlaajuisesti koko ajan enemmän huomiota.

Laajentuva kumppanuus mahdollistaa tiiviin yhteistyön teollisessa suunnittelussa ja Luminarin 3D-laserskannausteknologian integroinnissa. Teknologiaa käytetään Polestarin tulevissa malleissa, kuten 4-ovisessa Polestar 5 -GT-mallissa, joka lanseerataan vuonna 2024. Polestar 5 perustuu Polestar Precept -konseptiautoon.

Kiinnostaako autot ja liikenne? Tilaa tästä Autotodayn uutiskirje!

Polestarilla ja Luminarilla on jo Volvo Carsin kautta yhteistyösopimus, jonka mukaisesti LiDAR-teknologiaa toimitetaan Polestar 3 -malliin. Polestarin ensimmäinen SUV-malli Polestar 3 lanseerattiin ensimmäisillä markkinoilla vuoden 2022 lokakuussa, jolloin myös käynnistyi sen myynti. Myös LiDARilla varustetun Polestar 3:n myynti on alkanut, ja asiakkaat voivat tietyillä markkinoilla tilata auton jo nyt[1]. Toimitukset alkavat vuonna 2024[2].

[1] Luminarin LiDARilla varustetun Polestar 3:n tilaukset alkavat Euroopan ja Pohjois-Amerikan Polestar-markkinoilla 2. päivä helmikuuta. Tilaukset Australiassa alkavat hieman myöhemmin helmikuussa, ja Kiinassa niiden on suunniteltu alkavan huhtikuun puolivälissä. Kaikilla muilla Polestarin markkinoilla tilausten odotetaan alkavan myöhemmin.

{2] Polestar 3:n tilaukset ilman LiDARia(myynti alkoi maailman ensi-iltana 12. lokakuuta, 2022) toimitetaan vuoden 2023 viimeisestä neljänneksestä alkaen. Ensimmäiset Polestar 3:n toimitukset LiDARilla alkavat vuoden 2024 lopulla. Polestar 3:n nykyiseen odotettuun toimitusaikatauluun tai Polestarista riippumattomaan Luminarin LiDARin sarjatuotannon aikatauluun ei ole tullut muutoksia.

Polestar 2 -malliin lisää tehoa ja pidempi toimintamatka

Rovaniemellä avautuu todella erikoinen autopaviljonki

Polestar 3 julkistettiin näyttävästi Kööpenhaminassa

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän