Volvo Carsin tuleva täyssähköinen SUV-lippulaivamalli sisältää vakiona uutta turvallisuusteknologiaa

Täysin sähköinen Volvo XC90 -mallin seuraaja paljastetaan vuonna 2022. Se sisältää vakiona huipputeknisiä antureita, Luminarin kehittämää LiDAR-teknologiaa sekä autonomisen ajamisen tietokoneen, joka saa voimansa Nvidia Drive Orin -järjestelmäsirusta.

Yhdistämällä huippuluokan laitteiston Volvon, Zenseactin ja Luminarin ohjelmistoihin uuden sukupolven törmäyksenestoteknologia pyrkii vähentämään kuolemantapauksia ja onnettomuuksia liikenteessä.

Volvo haluaa uuden turvallisuuspaketin myötä vähentää yhteentörmäyksiä, ja järjestelmän tehokkuuden odotetaan paranevan jatkuvasti langattomien ohjelmistopäivitysten ansiosta. Uudet teknologiat on suunnattu erityisesti liikennetilanteisiin, joissa tapahtuu suurin osa nykypäivän loukkaantumisista ja kuolemantapauksista.

Kun teknologia on otettu käyttöön, sen odotetaan kehittyvän ajan kuluessa ja pystyvän entistä paremmin tukemaan kuljettajaa kriittisissä tilanteissa. Teknologian aikaisemmat sukupolvet luottivat pääasiassa varoituksiin välittömistä vaaroista, mutta uusi turvallisuusteknologia puuttuu tarpeen mukaan aktiivisemmin tilanteisiin törmäysten välttämiseksi.

Ihmishenkien suojeleminen ja loukkaantumisten estäminen on Volvon ykkösprioriteetti, mutta autonvalmistaja näkee lisähyötyjä myös alhaisemmissa vakuutusmaksuissa, kun Volvo-autojen onnettomuudet käyvät yhä harvinaisemmiksi. Kaikissa Volvon täyssähköautoissa vakiona oleva huolenpitopaketti sisältää asiakkaan niin halutessa myös vakuutuksen.

Anturijärjestelmän ja tekoälyn ohella Volvon tuleva lippulaivamalli sisältää varajärjestelmiä tärkeimmille toiminnoille, kuten ohjaukselle ja jarrutukselle. Auto on laitteistoltaan valmis turvalliseen valvomattomaan autonomiseen ajoon, kun kyseinen tekniikka on käytettävissä.

Autonominen ajo

Nämä varajärjestelmät, LiDAR, tietokone ja ohjelmisto mahdollistavat Highway Pilot -toiminnon, joka on kehitetty yhtiön sisällä Volvon autonomisen ajon ohjelmistokehittäjän Zenseactin kanssa.

Lisävarusteena saatava Highway Pilot on autonominen ajotoiminto, jota käytetään moottoriteillä. Se kytketään käyttöön, kun olosuhteet ovat turvalliset ja tekniikan käyttö on laillista kyseisessä maantieteellisessä sijainnissa.

Katso tästä muita jutuja autonomisesta liikenteestä.

Volvo ilmoitti aikaisemmin tänä vuonna, että se käyttää Nvidian teknologiaa keskitettyyn laskentaan. Ydintietokone ja autonomisen ajon tietokone saavat voimansa Nvidian teknologiasta, minkä ansiosta autoista voi tulla turvallisempia, henkilökohtaisempia ja ympäristöystävällisempiä ajan kuluessa päivitysten kautta. Lisäksi tietokoneet antavat tarpeeksi laskentatehoa konenäön ja LiDARin prosessointiin.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän