Los Angelesissä esitellään robottiautojen aikaisempaa kehittyneimpiä anturi- ja havaintotekniikoita

Volvo ja autonomisten ajoneuvojen anturitekniikkaan erikoistunut start-up-yritys Luminar esittelevät tähän mennessä kehittyneintä LiDAR-anturi- ja havainnointitekniikkaa tämän vuoden Automobility LA -messuilla Los Angelesissa.

Pulssilasersignaaleja kohteiden tunnistamiseen käyttävän LiDAR-tekniikan jatkuva kehitystyö on keskeinen osa-alue turvallisten autonomisten autojen suunnittelussa.

Tekniikan ansiosta autonomiset autot voivat liikkua turvallisesti monimutkaisissa liikenneympäristöissä ja suuremmilla nopeuksilla, koska niillä on luotettavat pitkän kantaman havainnointiominaisuudet.

LiDARin kaltainen tekniikka voi auttaa Volvoa toteuttamaan visionsa autonomisesta liikkumisesta. Suunnitelmia esiteltiin aikaisemmin tänä vuonna Volvo 360c -konseptissa.

Edistyksellisen LiDAR- ja havainnointitekniikan kehitystyö on yksi monista tavoista, joilla Volvo ja sen yhteistyökumppanit työskentelevät kohti täysin autonomisten autojen turvallista käyttöönottoa.

Luminarin ja Volvon kehittämät uudet havainnointitekniikat mahdollistavat ihmisten asentojen sekä yksittäisten raajojen, kuten käsien ja jalkojen, tunnistuksen.

Tällainen yksityiskohtaisuus ei ole ennen ollut mahdollista tämäntyyppisten anturien kanssa. Uusi tekniikka voi lisäksi havaita kohteet jopa 250 metrin etäisyydeltä, mikä on paljon enemmän kuin minkään tällä hetkellä käytettävissä olevan LiDAR-järjestelmän kanssa.

Volvo hankki aikaisemmin tänä vuonna osuuden Luminarista Volvo Cars Tech Fund -sijoitusrahaston kautta.

Volvo esitteli tämän vuoden syyskuussa 360c-konseptin, joka on kokonaisvaltainen näkemys tulevaisuuden autonomisesta, sähköisestä, yhdistetystä ja turvallisesta matkustamisesta.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAY PÄIVITTÄINEN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän