Peräti kuusi automerkkiä Suomen suositelluimmat brändit -listauksen kympin sakissa

YouGov BrandIndexissä on tutkittu mitkä yritykset ja brändit ovat hyviä luomaan ns. brändilähettiläitä, eli tyytyväisiä asiakkaita, jotka suosittelisivat brändiä. Julkaisemme nyt vuoden 2021 YouGov BrandIndex Recommed Rankingin.

Fiskars on kärjessä Suomen suositelluimmat brändit listauksessa saaden pistemääräkseen 83,7 prosenttia.

Toyota sijoittuu toiseksi. 83 prosenttia Toyotalla ajavista suomalaista suosittelisi merkkiä ystävilleen. Toinen automerkki, Mercedes-Benz sijoittuu suosittelurankingissa kolmenneksi tuloksella 82 prosenttia.

Autoteollisuus on aina ollut hyvä luomaan brändilähettiläitä ja useat muutkin automerkit pääsevät top10-listalle. Kia on viides, Audi kuudes, Volvo sijoittuu kahdeksanneksi ja Skoda on kymmenes.

Iittala, Verkkokauppa.com ja Lumene pääsevät myös top10-listalle.

YouGov BrandIndex -rankingista

YouGov BrandIndexissä tehdään vuosittain 11 miljoonaa haastattelua ympäri maailman 40 sektorilla. Se toimii yli 55 maassa ympäri maailman kattaen Pohjois-Amerikan, Etelä-Amerikan, Euroopan, Afrikan, Aasian, Lähi-Idän ja Australaasian.

Suomessa BrandIndex vertailee yli 350 eri brändiä. YouGov BrandIndex haastattelee joka päivä sataa koko väestöä edustavaa henkilöä, ja kysyy heiltä heidän asenteistaan eri tuotemerkkejä kohtaan.

BrandIndexin Recommend pisteet lasketaan jokaisen brändin omien asiakkaiden antamista suosittelupisteistä 12 kuukauden ajalta toukokuun 2021 loppuun asti. Suosittelupisteet brändeille lasketaan kysymällä: ”Suosittelisitko brändiä ystävällesi?”

Jokaisella listatulla brändillä on vähintään 100 vastaajaa ja brändi on ollut mukana BrandIndex-mittauksessa ainakin puoli vuotta.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!