Äänet vaikuttavat ihmisiin — 8 prosenttia miehistä voivat hyvin moottorin äänestä

Nämä äänet saavat suomalaisia voimaan hyvin. Kuva: Goodyear

Oletko huonolla tuulella? Silloin äänet voivat saada mielesi taas iloisemmaksi.

Altistumme päivittäin erilaisille äänille, joista jotkut ovat arvostetumpia kuin toiset. Yksi asia on kuitenkin varma: äänet herättävät tunteita.

Goodyearin tekemästä tutkimuksesta kävi ilmi, että kuusi kymmenestä suomalaisesta sanoo voivansa paremmin kuunnellessaan musiikkia, josta he pitävät. Yli puolet suomalaisista, 51 prosenttia, saa hyvää oloa lintujen laulusta, ja noin 44 prosenttia sanoo aaltojen kohinan saavan heidät voimaan hyvin.

Ääniä, joilla ei sen sijaan näytä olevan yhtä myönteistä vaikutusta suomalaisten mielialaan, ovat esimerkiksi tekstiviestin tai muistutuksen äänimerkki puhelimessa. Vain kaksi prosenttia sanoo näiden äänien saavan heidät voimaan hyvin.

– Huomioon on syytä ottaa kaksi näkökohtaa, kun mietitään, miksi tietyn tyyppinen ääni saa meidät voimaan hyvin. Toisaalta kyse on siitä, miltä ääni kuulostaa ja miten ihminen ottaa sen vastaan puhtaasti fyysisesti, mutta ennen kaikkea kyse on henkisestä puolesta. Ei ole lainkaan yllättävää, että musiikki on tämän luettelon kärjessä. Se johtuu siitä, että tiettyyn lempikappaleeseen liittyy usein tietty erityinen tunne, kokemus tai tapahtuma, sanoo ääniasiantuntija Thomas Lagö.

Kuva: Goodyear.

Naiset nauttivat lasten naurusta

Lähes joka kolmas nainen sanoo nauravien lasten tai vauvojen saavan heidät voimaan hyvin.

Miehistä taas vain viidennes kokee saman lasten tai vauvojen naurua kuullessaan.

Sen sijaan miehet pitävät naisia enemmän moottorin äänestä. Miehistä 8 prosenttia sanoo moottorin äänen saavan heidät voimaan hyvin. Naisilla sama luku on vain 2 prosenttia.

Tietoja tutkimuksesta

Tutkimuksen teki mielipide- ja markkinatutkimusyritys YouGov. Tutkimuksessa 1 009 suomalaista täysi-ikäistä miestä ja naista vastasi internet-haastatteluun 5.–7. lokakuuta välisenä aikana.

1 KOMMENTTI

  1. Se on totta! Aina kun käynnistän vanhan Jenkkiautoni 7L V8, niin tulee siitä hyrinästä hyvä fiilinki, monet muutkin sanovat samaa….

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here