Näin autoilijat hankkivat autonsa! Mihin ostajaryhmään sinä kuulut?

Kahdeksan kymmenestä autonostajasta osti viimeisimmän autonsa henkilökohtaisesti jälleenmyyjältä tai omistajalta.

Tämän kertoo YouGovin uusin whitepaper-tutkimus – The road ahead of future car buying.

Pandemia on vauhdittanut eri sektorien digitaalista muutosta, ja autoalalla monet valmistajat ja jälleenmyyjät ovat joutuneet digitalisoimaan lähes kertarysäyksellä pystyäkseen palvelemaan asiakkaitaan paremmin ja pitämään myyntiä yllä.

YouGovin raportti perustuu yli 19 000 haastatteluun 18 eri markkina-alueelta ympäri maailman. Raportti tarkastelee maailmanlaajuista autojen ostokäyttäytymistä. Kuinka ostimme nykyiset automme, ja aiommeko pitäytyä tavoissamme vai olemmeko avoimia digitaalisille myyntikanaville?

Kuva: YouGov.

79 % maailman autonostajista hankki viimeisimmän autonsa henkilökohtaisesti: 58 % asioi henkilökohtaisesti jälleenmyyjällä, kun taas 21 % osti auton henkilökohtaisesti sen omistajalta.

Kuva: YouGov.

Ikää tarkastellessa nähdään vanhempien kuluttajien selkeästi suosivan perinteisiä myyntikanavia, siinä missä digitaaliset myyntikanavat ovat kasvattaneet suosiotaan nuorimpien kuluttajien parissa. 33 % 18–24-vuotiaista osti viimeisimmän autonsa verkosta, suhteessa maailmanlaajuiseen 17 %:n keskiarvoon.

Pitäytyvätkö maailman autonostajat nykyisissä ostotottumuksissaan?

Kuva: YouGov.

Raportista selviää myös, että suurin osa (68 %) auton ostamista tulevaisuudessa harkitsevista kuluttajista kautta maailman harkitsee ostavansa henkilökohtaisesti jälleenmyyjältä ja hieman yli kolmannes (34 %) harkitsee ostavansa henkilökohtaisesti yksityishenkilöltä.

On kuitenkin olemassa myös suurempi osuus, joka voisi harkita myös verkosta ostamista tulevaisuudessa (57 %). Joka viides (21 %) voisi esim. harkita ostamista myös verkossa toimivalta autonvalmistajalta, joka tarjoaa sekä fyysisiä että digitaalisia ostomenetelmiä.

Lisäksi 15 % kuluttajista kautta maailman voisi tehdä verkko-ostoksen myymälöistä, kuten Carvana, Vroom tai Cazoo, ja 13 % voisi ostaa valmistajalta, joka myy autoja vain verkossa, kuten Tesla tai Polestar.

Lataa englanninkielinen raportti tästä

Tietoa tutkimuksesta

Tutkimus perustuu YouGov Profilesin kautta kerättyihin tietoihin ja tutkimukseen, joka toteutettiin heinäkuussa 2022. Kaiken kaikkiaan suoritimme yli 19 000 haastattelua 18 markkina-alueelta valikoitujen yli 18-vuotiaiden YouGov-panelistien keskuudessa.

Kaikki tutkimuksen osat suoritettiin verkossa, ja tietyillä markkina-alueilla Internetin saatavuus on rajallista, joten tulosten voi todeta edustavan ainoastaan Internetiä käyttävän kansanosan näkemyksiä. Tämä koskee Kiinan, Hongkongin ja Indonesian markkina-alueita. Intian ja Meksikon osalta tiedot rajoittuvat ainoastaan kaupunkialueilla asuvaan kansanosaan.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän