Päivän museoauto: Urpo Lahtisen Mercedes-Benz Waxenberger

19.7.2018 19.59

Kangasalan Mobiliassa pääsee näkemään todellisen maailmanluokan harvinaisuuden. Kyse on lehtikustantaja

Urpo

Lahtisen

Mercedes-Benz Waxenbergeristä.

Lahtinen harrasti moottoriurheilua 1960-luvulla. Hän kilpaili ensimmäisen kerran 1963 Jyväskylän suurajoissa. Lahtinen osallistui muun muassa Ahveniston, Eläintarhan ja Keimolan ajoihin sekä jäärata-ajoihin ja sai useita voittojakin.

Ainutlaatuisin Lahtisen hankkimista autoista vuosimallin 1969 Mercedes-Benz 300 SEL 6.3 Waxenberger, joka sai lisänimensä valmistajan kehitysinsinööri Erich Waxenbergeriltä.

Aikansa nopeimmasta neliovisesta automallista kehitetyn kilpa-auton huippunopeuden on sanottu olleen 285 km/h. Tehdas ei kuitenkaan osallistunut kilpailutoimintaan, jolloin yksi kolmesta autosta myytiin lehtikustantaja Lahtiselle.

Lahtinen hankki auton suoraan tehtaalta vuonna 1970. Moottorin teho oli nostettu viritysosilla 320 hevosvoimaan ja vaihteisto oli muokattu nelivaihteinen automaatti.

Lahtinen kilpaili Waxenbergerillä Suomessa muutaman vuoden, jonka jälkeen auto rekisteröitiin tieliikennekäyttöön. Lahtisen itsensä lisäksi myös Lahtisen Lehtimiehet Oy:n työntekijät pääsivät välillä testaamaan autoa.

Nykyään auto on Urpon pojan Jeppe Lahtisen omistuksessa ja esillä Kangasalla Mobilian Klassikot -näyttelyssä.

Tekstin lähde: Mobilian tiedote.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän