Pääsiäisruuhka on kovimmillaan torstaina iltapäivän tunteina


28.3.2018  10.59

Liikennevirasto arvioi, että pääsiäisen menoliikenne on vilkkaimmillaan kiirastorstaina 29.3. kello 13–19. Liikennettä on runsaasti myös pitkäperjantaina 30.3. kello 9–14. 

Menoliikenne kohdistuu varsinkin valtateille 3 ja 4 pohjoiseen päin sekä valtatielle 5 Heinolasta Kuopioon.

– Autoja on yhtäaikaisesti paljon enemmän liikkeellä pääsiäisenä kuin hiihtolomilla. Tästä syystä liikenne voi jonoutua vilkkaimpien tuntien aikana, muistuttaa Liikenneviraston tieliikenteen ohjausyksikön päällikkö Sami Luoma.

Paluuliikenne jakautuu pääasiassa sunnuntaille 1.4. ja maanantaille 2.4. Vilkkainta paluuliikenne on maanantaina kello 12–20. Ruuhkatuntien aikana nopeudet voivat laskea etenkin valtateillä 3, 4 ja 5 etelään päin.

Talvi- ja pimeänajan nopeusrajoitukset säilyvät pääsiäisen yli, koska olosuhteet ovat vielä talviset.

Sää jatkuu kylmänä

Ilmatieteen laitoksen mukaan sää jatkuu pääsiäiseen asti tavanomaista kylmempänä, mutta melko poutaisena ja osin aurinkoisena.

Etenkin yöaikaan on hyvin kylmää, pakkasta on yleisesti 10-20 astetta, selkeänä ja heikkotuulisena yönä jopa enemmän. Päivän ylimmät lämpötilat ovat aluksi miinus kahden ja plus kahden asteen välillä. Idässä ja pohjoisessa lämpötilat asettuvat nollan ja miinus viiden asteen välille.

Pääsiäisviikonlopun aikana päivälämpötilat voivat nousta muutamalla asteella. Viikonvaihteessa maan eteläpuolitse liikkuu matalapaine lumi- ja räntäsateineen.

Ilmatieteen laitoksen ennusteen mukaan sateet näyttävät jäävän maan rajojen eteläpuolelle, mutta pääsiäisen paluuliikennettä ajatellen tuoreita sääennusteita ja varoituksia on syytä seurata viikon edetessä.

Varoitukset Ilmatieteen laitoksen verkkosivuilta: http://ilmatieteenlaitos.fi/varoitukset
Sääennusteet palvelevalta meteorologilta 24 h/vrk puh. 0600 1 0600 (3,85 e

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here