Opelilta täyssähköinen pikkubussi — Suomeen jo ensi vuoden alussa

Opel tuo markkinoille yhdeksaän hengen automaattivaihteisen Zafira Life -mallin, joka on saatavana myös täyssähköisenä alkuvuoden toimituksiin.

Zafira Life on saatavana 180-hevosvoimaisella dieselmoottorilla, jossa on kahdeksanportainen automaattivaihteisto. Auto on 5,30 metriä pitkiä ja tavaratilaa on jopa 4900 litraa.

Zafira Life tarjoaa vakiovarusteena runsaan määrän varusteita. Kuljettajan ja matkustajien turvallisuudesta huolehtivat kaistavahti, liikennemerkkien tunnistus, aktiivinen vakionopeudensäädin, kuljettajan vireystilan tunnistus, automaattiset kaukovalot, etusumuvalot sekä pysäköintitutkat taakse.

Lisäksi vakiona ovat sadetunnistin, tummennetut takaikkunat, nahkaverhoiltu ohjauspyörä sekä Infotainment-multimediatietoviihdejärjestelmä 7 tuuman kosketusnäytöllä ja Apple CarPlay- ja Android auto -valmiudella.

Kun varusteluun lisätään valinnainen Comfort-paketti, täydentyy Zafira Life automaatti-ilmastoinnilla, avaimettomalla avaus- ja lukitusjärjestelmällä, pysäköintitutkalla eteen, katvealuevaroittimella sekä 180 asteen peruutuskameralla.

Zafira-e Life – täyssähköinen pikkubussi

Päästötöntä ja suorituskykyistä ajoa tarjoava Zafira-e Life on varteenotettava vaihtoehto silloin, kun on toive yhdistää ympäristöystävällinen liikkuminen ja suuri henkilömäärä.

Zafira-e Life -täyssähköautosta saatavana on kolme eri koripituutta S, M ja L (4,60 m, 4,95 m ja 5,30 m).

Zafira-e Life tarjoaa vakiona laajan valikoiman varusteita. Vakiona on muun muassa kaistallapitoavustin, aktiivinen vakionopeudensäädin liikennemerkkien tunnistuksella, etutörmäyksen varoitin, automaattinen hätäjarrutus, kuljettajan vireystilan tunnistus sekä pysäköintitutka takana.

Vakiovarustelistaa täydentävät lisäksi sadetunnistin, led-päivänajovalot, automaattiset kaukovalot, etusumuvalot, sähköisesti taittuvat sivupeilit, sähköinen käsijarru, liukusivuovet vasemmalla ja oikealla sekä Infotainment-multimediatietoviihdejärjestelmä 7 tuuman kosketusnäytöllä ja Apple CarPlay- ja Android Auto -valmiudella.

Uutuusmallin sähkömoottori tuottaa 136 hv (100 kW) ja 260 Nm:n vääntömomentin. Hienostunut jarrutusenergian talteenotto lisää tehokkuutta.

Kaksi akkukokoa

Tarjolla on kaksi eri akkuvaihtoehtoa, joista voi valita omaan käyttötarkoitukseensa paremmin sopivan vaihtoehdon.

Pienempi akkuversio, 50 kWh tarjoaa 230 kilometrin toimintamatkan ja 75 kWh akku puolestaan 330 kilometrin toimintamatkan. Vakiona on sisäinen 7,4 kW yksivaiheinen ajoneuvolaturi ja valinnaisvarusteena on tarjolla tehokas kolmivaiheinen 11 kW:n ajoneuvolaturi.

Käyttämällä 100 kilowatin tasavirtaista pikalatausasemaa, 50 kWh:n akun lataaminen 80 prosenttiin kestää noin 30 minuuttia (noin 45 minuuttia 75 kWh:n akulle).

Kotilatausasemalla 50 kWh:n akun lataaminen kestää noin 7,5 tuntia ja 75 kWh:n akun noin 11 tuntia. Opelin pitkäikäisellä akulla on kahdeksan vuoden takuu/160 000 km (70 % varaus).

Uutuuksien myynti Suomessa on jo alkanut. Zafira Life on jo saapunut maahan ja Zafira-e Lifen ensiesittely on alkuvuodesta 2021.

Hinnat:

  • Zafira Life Comfort 180 D A L-korimalli 51 458 €
  • Zafira-e Life Comfort 136 A 50 S-korimalli 49 252 €
  • Zafira-e Life Comfort 136 A 50 M-korimalli 50 278 €
  • Zafira-e Life Comfort 136 A 75 M-korimalli 56 435 €
  • Zafira-e Life Comfort 136 A 50 L-korimalli 51 304 €
  • Zafira-e Life Comfort 136 A 75 L-korimalli 57 461 €

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //   

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here