Nyt moottoripyörilläkin voi ajaa E85-bioetanolilla

Pirkkalalainen cleantech yritys StepOne Tech Oy on ensimmäisenä maailmassa kehittänyt eFlexfuel E85-päivityksen, jota nyt voidaan hyödyntää niin moottoripyörissä, mönkijöissä kuin vesijeteissäkin entistä helpommin.

Teknologia mahdollistaa joustavan tankkaamisen E85-bioetanolin ja tavallisen bensan välillä. Voit tankata kumpaa polttoainetta tahansa tai mitä tahansa näiden seosta. E85-päivitys voidaan tehdä lähes mihin tahansa perinteisen sähköisenruiskutuksen omaaviin kulkuvälineisiin.

Pelkästään Suomessa etanolipäivitys on mahdollista tehdä arvioilta yli sataantuhanteen moottoripyörään. Globaalisti E85-päivityksen kanssa yhteensopivia moottoripyöriä löytyy satoja miljoonia.

Helppo tapa osallistua päästöjen vähentämiseen ja säästää luontoa

Etanolipäivitys ja E85-bioetanolin käyttö on ennen kaikkea ekoteko. Kun moottoripyörä tai mönkijä päivitetään kulkemaan bioetanolilla, vähenee samalla fossiilisen öljyn kulutus ja ilmastopäästöt jopa 80 prosenttia.

– Moottoripyöräily, mönkijöillä ajo tai vaikka vesiskootterilla kurvailu on lähes 100 % hupitoimintaa. Nyt näitäkin asioita voi tehdä hyvällä omallatunnolla säästäen ympäristöä, sanoo Etanoliautoilijat ry:n toiminnanjohtaja Vilhartti Hanhilahti.

Vaikka Etanoliautoilijat ry:n toiminta on keskittynyt autoihin, niin yhdistyksen keskeinen tavoite on vähentää liikenteen päästöjä E85-bioetanolilla kaikissa kulkuneuvoissa.

– Pariisissa on muunnettu lakaisukoneitakin bioetanolille, tällä kyseenomaisella suomalaisella teknologialla, Hanhilahti kertoo.

Mikä on E85-päivitys?

E85-päivityksessä moottoripyörään tai vaikka mönkijään asennetaan lisälaite, jonka jälkeen ajoneuvo on flexifuel-kulkuneuvo eli se voi käyttää E85-biopolttoainetta tai bensiiniä tai mitä tahansa niiden sekoitusta. E85-päivitys maksaa avaimet käteen periaatteella asennettuna alle 600 euroa.

Mitä on E85-bioetanoli?

E85-bioetanoli on Suomessa jätteistä ja tähteistä valmistettu kotimainen biopolttoaine. Se vähentää ilmastopäästöjä bensiinin nähden jopa 80 % ja tuo lisää tehoa ja vääntöä korkeamman oktaaniluvun takia. Suomessa E85-bioetanolia myydään yli 160:lla ABC-, St1- ja Shell-asemalla ympäri maata.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //  

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here