Suomeen perustettu yhdistys etanoliautoilijoille

SOK, energiayhtiö St1 ja suomalainen cleantech-alan kasvuyritys StepOne Tech Oy perustivat bioetanolin käyttöä edistävän yhdistyksen. Etanoliautoilijat ry tukee ja nopeuttaa liikenteen kustannustehokkaita päästövähennyksiä Suomessa.

Kustannustehokkaiden, liikenteen fossiilisia päästöjä vähentävien ratkaisujen löytäminen ja käyttöönotto on jatkossa yhä tärkeämpää. Bioetanoli on nopea ja kustannustehokas tapa korvata fossiilista bensiiniä Suomen tieliikenteessä, todetaan yhdistyksen tiedotteessa.

Etanoliautoilijat ry tukee hallituksen tavoitetta puolittaa Suomen liikenteen päästöt vuoteen 2030 mennessä.

Yhdistys korostaa teknologianeutraalisti eri käyttövoimien tarjoamia mahdollisuuksia ilmastoystävällisempään liikenteeseen, edistäen erityisesti kotimaisen bioetanolipolttoaineen saamista tasavertaiseksi vaihtoehdoksi muiden uusiutuvien käyttövoimien rinnalle.

– Hallituksen asettamien tavoitteiden saavuttaminen ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi vaatii kaikkien mahdollisten keinojen hyödyntämistä niin Suomessa kuin maailmanlaajuisestikin. Suomalaisessa cleantech- ja biopolttoaineosaamisessa on merkittävä vientipotentiaali. Se tarjoaa Suomelle mahdollisuuden olla maailmalla kokoaan suurempi tekijä ilmastonmuutoksen vastaisessa taistelussa, linjaa yhdistyksen toiminnanjohtaja, Vilhartti Hanhilahti.

Bioetanoli on laajalti hyväksi tunnustettu ratkaisu liikenteen fossiilisten CO2-päästöjen vähentämiseksi, ja yhdistyksen tavoitteena onkin tuoda uusin tutkimustieto niin kuluttajien kuin päättäjien saataville.

Katso tästä muita juttuja bioetanolista.

Etanoliautoilijat ry:n ensimmäisiä toimia ovat muun muassa edistää biopolttoaineiden käytön mahdollistavien teknologioiden sääntelyn järkevöittämistä sekä ympäristöystävällisten ajoneuvojen ja polttoaineiden verotuksen yhdenmukaistamista.

Yhdistykseen voi liittyä organisaatio, yksityishenkilö tai yhdistys tai säätiö, joka jakaa yhdistyksen tavoitteet.

www.etanoliautoilijat.fi

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!