Nokian Raskaat Renkaat tuo älyrenkaat markkinoille

Erikoisrenkaiden valmistaja Nokian Renkaat on ottamassa askeleita kohti digitaalista, reaaliaikaista renkaiden hallintaa.

Nokian Tyres Intuitu on konsepti, jossa sensoreilla varustetut renkaat yhdistyvät dataa keräävään mobiilisovellukseen. Näin käyttäjä pysyy ajan tasalla tärkeän paine- ja lämpötilatiedon suhteen.

Langatonta tiedonsiirtoa

Internet of Things (IoT) eli teollinen Internet on jo mullistanut monia teollisuudenaloja kokoonpanotyöstä mittareiden etälukuun.

IoT:n perusajatuksena ovat pienet, vähän virtaa kuluttavat itsenäiset anturit, jotka lähettävät tunniste- ja sensoridataa edelleen tallennettavaksi ja käsiteltäväksi.

Nokian Tyres Intuitu perustuu renkaiden sisään asennettuihin IoT-sensoreihin.

Järjestelmän ensimmäisessä versiossa renkaat lähettävät paine- ja lämpötilatietoa, jota voidaan lukea mobiililaitteessa toimivalla sovelluksella ja joka tallentuu pilvipalveluun.

Nokian Tyres Intuitu ei vaadi ajoneuvoon mitään muutoksia – vain sensoreilla varustetut renkaat ja mobiililaitteen.

Miksi älyrenkaat?

Reaaliaikainen tiedonkeruu hyödyttää ammattiajon monia osa-alueita.

– Sovellus tarjoaa kuljettajalle mielenrauhaa pitämällä renkaiden paineet ja lämpötilan tiedossa, mikä auttaa rengasvaurioiden välttämisessä ja varoittaa ajoissa poikkeavuuksista. Renkaiden hyvä kunto pitää koneet toiminnassa ja minimoi käyttökatkokset sekä rengasvaurioista aiheutuvat kulut, toteaa Nokian Renkaiden myynti- ja markkinointijohtaja Toni Silfverberg.

Liikkeenjohdon tasolla Nokian Tyres Intuitu tarjoaa dataa päätöksenteon tueksi ja koko konekannan tehokkuuden tarkasteluun.

– Kalustopäällikkö haluaa pitää pyörät pyörimässä mahdollisimman vähillä yllätyksillä ja niin tehokkaasti ja tuottavasti kuin mahdollista, muistuttaa Silfverberg.

Koska Nokian Tyres Intuitu auttaa rengasvaurioiden välttämisessä varmistamalla renkaiden optimaaliset toimintaolosuhteet, tarjoaa Nokian Renkaat pidennetyn takuun renkaansa rekisteröineille mobiilisovelluksen käyttäjille.

Tieto auttaa ympäristöä

Viljelyn ja kuljetuksen tehokkuuden kasvattaminen ei ole vain hyvää liiketoimintaa.

Maailmanlaajuisesti kasvavan väestön ruokkiminen samalla määrällä viljelysmaata ja CO2-päästöjen vähennystarve ovat haasteita, joiden ratkaisemisessa jokaisella edistysaskeleella on merkitystä.

– Optimaalinen rengaspaine estää maaperän vaurioita, mikä voi parantaa satoisuutta, sanoo Silfverberg.

– Se vaikuttaa myös renkaan vierintävastukseen, jolla on suora vaikutus polttoaineenkulutukseen.

Visiosta todeksi

Nokian Tyres Intuitu esitellään Agritechnica-messuilla Saksassa marraskuussa 2019, ja tuote on kaupallisesti saatavilla vuonna 2020.

– Ensimmäiset Nokian Tyres Intuitu -sensoreilla varustetut renkaat tehdään maatalouskäyttöön, Silfverberg paljastaa.

– Niinpä ensimmäiset käyttäjäryhmät ovat luultavasti pieniä ja keskisuuria urakointi- ja maatalousyrityksiä.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //   

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here