Nokian Raskaat Renkaat saavutti merkkipaalun: vuosi ilman poissaoloon johtaneita tapaturmia

Nokian Raskaat Renkaat -yksikössä on juhlittu tärkeää virstanpylvästä: kuluneen vuoden aikana ei ole sattunut yhtään poissaoloon johtanutta työtapaturmaa.

Vuonna 2015 Nokian Raskaissa Renkaissa tilastoitiin 56 LTIF*-tapahtumaa, 2016 luku oli 57,1, vuonna 2017 enää 10 ja 2018 5. Syyskuussa 2019 kuluneen 12 kuukauden LTIF-luku oli pyöreä 0.

– Tämä tulos ei ole ollut itsestäänselvyys eikä tie ole ollut helppo. Olemme tehneet tämän eteen töitä vuosia. Onnistuimme, koska koko työyhteisömme työntekijöistä esimiehiin ja ylimpään johtoon on sitoutunut parantamaan työturvallisuutta, johtaja Manu Salmi kiittää.

Tuloksen takana on monta parannusta ja korjaustoimenpidettä. Tehtaan työntekijöitä rohkaistaan tekemään turvallisuushavaintoja ja havainnoimaan myös työkaverin työskentelyä turvallisuuden parantamiseksi.

Vuoden 2018 loppuun mennessä Raskaissa Renkaissa tehtiinkin yli 1 600 turvallisuushavaintoa. Jokainen kokous, jossa tuotanto on mukana, alkaa turvallisuuskatsauksella.

Jokaisella vuorolla on myös niin sanottu Safety10 eli työntekijä, joka on saanut erityiskoulutuksen turvallisuusasioihin. Heidän raporttinsa ovat olleet tärkeä osa turvallisuuden parantamista.

Yksi vaikuttava tekijä nollapoissaoloihin on myös käytössä oleva korvaavan työn malli.
Jos tapahtuu jotain, joka estää työntekijän jatkamisen omassa työtehtävässään, hän voi siirtyä toiseen tehtävään.

*LTIF, Lost Time Injury Frequency: sairauspoissaoloon johtaneiden tapaturmien määrä miljoonaa työtuntia kohden.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //   

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here