Nissan tuo uuden sähköisen pikkupakun

Nissan esittelee uuden sukupolven kevyiden pakettiautojen luokkaan, täysin uuden Nissan Townstarin.

Tämä täysin sähköisellä voimansiirrolla varustettu hyötyajoneuvo uutuus on osa Nissanin sähköisen tulevaisuuden strategiaa.

Townstarin täysin sähköinen voimalinja sekä kaksi tavara- tai henkilökuljetuksiin suunniteltua versiota on kehitetty tarjoamaan optimaalista tehokkuutta ja monipuolisuutta urbaaneihin ympäristöihin.

Täysin uudessa Townstarissa on hyödynnetty Nissanin sähköajoneuvojen asiantuntemus. Townstar varustetaan 44 kWh:n akulla ja edistyneellä teknologialla. Townstarissa yhdistyy samassa paketissa älykäs energianhallinta sekä tehokas akun lämmönhallinta aktiivisella jäähdytyksellä.

Uusi pakettiauto korvaa e-NV200-mallin tarjoten 245 Nm vääntömomentin ja 285 km toimintamatkan (odottaa tyyppihyväksyntää).

Huippuluokan turvallisuus- ja infoteknologiat

Autossa on laaja valikoima turvateknologioita ja edistyksellisiä kuljettajaa avustavia toimintoja kuten sivutuuli-avustin ja perävaunun vakautusjärjestelmä. Autossa on muun muassa Nissan henkilöautomalleista tutut älykäs hätäjarrutustoiminto jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden tunnistuksella, risteysavustin, pysäköintiavustin sekä älykäs vakionopeudensäädin.

Nissan tarjoaa Around View Monitorin (AVM) ensimmäistä kertaa kompaktien pakettiautojen segmenttin. Kamerajärjestelmän avulla tarjotaan kuljettajalle 360-asteen yleiskuva ajoneuvon ympäristöstä. Tämä helpottaa pysäköimistä esimerkiksi ahtaissa kaupunkiolosuhteissa.

Täysin uuden Townstarin asiakkaat pääsevät nauttimaan myös innovatiivisesta ProPILOT-järjestelmästä, joka on suunniteltu avustamaan kuljettajaa ja tekemään ajosta turvallisempaa. ProPilot avustaa moottoritieajossa mahdollistaen automaattisen hidastuksen ja tarvittaessa pysäytyksen edessä ajavan ajoneuvon mukaan. Lisäksi ProPilot auttaa pitämään auton omalla kaistallaan.

Liitettävyysominaisuudet, kuten E-Call, Apple CarPlay tai Android Auto sekä langaton puhelimen lataus ovat saatavilla täyssähköiseen versioon.

Yhdistettävyyspalveluista asiakas pääsee nauttimaan 8 tuuman kosketusnäytöltä, joka on yhteydessä 10 tuuman digitaaliseen yhdistelmämittaristoon aivan kuljettajan näkökentässä.

Ensimmäinen Nissan uudella logolla

Auto on rakennettu Alliance CMF-C -alustalle. Samaa alustaa käytetään myös uudessa Nissan Qashqai -mallissa.

Townstar on ensimmäinen Nissanin uudella logolla varustettu auto, ja samalla viimeisin Nissan Next –strategian aikana esitelty malli. Nissan Next –strategiassa etusijalla on kestävä kasvu ja kannattavuus koko yhtiön maailmalaajuisessa toiminnassa.

Esimerkiksi pk-yritykset, jotka etsivät monipuolisuutta, mukavuutta sekä tilaa tavaroille, ovat loistava esimerkki asiakkaasta jonka tarpeisiin Townstar sopii. Bonuksena Townstar sisältää kaupunkipysäköintiä helpottavan handsfree-pysäköintiavustimen.

Toisaalta täysin uuden Townstarin henkilöautoversio (combi) on omiaan perheille joissa tarvitaan tilavaa autoa. Henkilömallin suuren ja monipuolisen tavaratilan tilavuus on yhteensä 775 litraa.

Täysin sähköinen uusi Townstar huokuu Nissan Ariyasta tuttuja yksityiskohtia, kuten vakiona olevat led-ajovalot ja aerodynaaminen, Kumiko-kuvioitu maski ja Nissanin tunnusomainen V-motion design päiväajovaloilla.

Mukautuva ratkaisu yrityksille

Uusi kompakti pakettiauto, jossa on jopa 3,9 m3 tavaratila, kuljettaa helposti kahta eurolavaa ja jopa 800 kg:n edestä kuormaa. Lisäksi Townstarin tehokas voimansiirto mahdollistaa 1500 kg:n jarrullisen perävaunun vetokapasiteetin, mukautuen erilaisten käyttäjien tarpeisiin.

Autossa on suuret liukuovet, jotka helpottavat tavaroiden lastaamista sekä purkamista. Townstar on saatavilla myös erillisillä takaovilla tai yhtenäisellä takaluukulla. Townstarissa on paljon säilytysratkaisuja ja erillinen tila liikkuvan toimiston työkaluille.

Nissanin hyötyajoneuvomallien omistajat hyötyvät alan johtavasta yleiseurooppalaisesta 5 vuoden tai 160 000 km:n takuusta – sekä sähköautojen kahdeksan vuoden tai 160 000 km:n akkutakuusta.

Takuu tarjoaa suojan puskurista puskuriin, maalipinnan takuun, alkuperäiset osat ja lisävarusteet sekä tiepalvelun.

Mallista on tarjolla myös bensiinimalli, mutta sitä ei tuoda Suomeen.

Townstar EV tekniset tiedot*
Akun kapasiteetti (käytettävissä oleva) 44 kWh
Suurin teho 90kW (122HP)
Suurin vääntömomentti 245
Arvio käyttömatkasta Jopa 285 km (odottaa tyyppihyväksyntää)
Lataustyyppi AC 11 kw vakio, tai 22 kw valinnainen
Lataustyyppi DC 75 DC in CCS
Latausaika DC 0 to 80% 42 min
Akun jäähdytys Kyllä (22kW AC laturilla, tai 11kW)

*Kaikki luvut odottavat tyyppihyväksyntää

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän