Neste avaa tutkimuskeskuksen Singaporeen

Neste vauhdittaa kasvustrategiansa toteutusta perustamalla tutkimuskeskuksen Singaporeen. Investoinnin myötä Neste kasvattaa maailmanlaajuista tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaansa ja edistää kumppaniyhteistyötä Aasian ja Tyynenmeren alueella ja erityisesti Singaporessa, todetaan Nesteen tiedotteessa.

– Nesteen Singaporen jalostamon tuotantokapasiteetin laajennus 1,3 miljoonaan tonniin vuodessa on käynnissä, ja uusi kapasiteetti saadaan käyttöön alkuvuonna 2023. Singaporen uudessa tutkimuskeskuksessamme on valmiudet edistyneeseen raaka-aineiden analysointiin ja tutkimukseen. Keskus on omiaan vauhdittamaan kasvutavoitteitamme alueella, ja se tukee lähellä sijaitsevaa suurinta uusiutuvien tuotteiden jalostamoamme, sanoo tiedotteessa Nesteen innovaatiojohtaja Lars Peter Lindfors.

– Jatkamme uusiutuvien raaka-aineiden valikoimamme laajentamista uudenlaisilla raaka-aineilla ja samalla parannamme jo käyttämiemme raaka-aineiden saatavuutta. Hankimme raaka-aineemme maailmanlaajuisesti, myös Aasian ja Tyynenmeren alueella. Erilaisten jätteiden ja tähteiden osuus uusiutuvien raaka-aineiden käytöstämme maailmanlaajuisesti on yli 90 prosenttia. NEXBTL-teknologiamme avulla uusiutuvia tuotteita voidaan jalostaa joustavasti heikkolaatuisistakin raaka-aineista niin, että lopputuotteet pysyvät laadukkaina. Nesteen tuotteet vastaavat vähäpäästöisempien ratkaisujen globaaliin kysyntään liikenteessä, ilmailussa sekä polymeeri- ja kemianteollisuudessa, Lindfors toteaa.

Uusi tutkimuskeskus täydentää Nesteen jo ennestään kattavaa tutkimus- ja kehitystoimintaa sekä vahvistaa Nesteen läsnäoloa Aasian ja Tyynenmeren alueen innovaatioverkostossa. Tutkimuskeskus tulee sijaitsemaan läntisen Singaporen Science Park II:ssa. Tutkimuskeskukseen palkataan vaiheittain vuosina 2022-2025 yhteensä noin 40 tutkijaa ja muuta asiantuntijaa, ja sen toiminta käynnistyy täysimääräisesti vuonna 2023.

Nesteen pääasiallinen tutkimus- ja kehitysyksikkö sijaitsee jatkossakin Porvoon Teknologiakeskuksessa, jossa lähes 1 100 työntekijää työskentelee tutkimus- ja kehitys- sekä suunnittelutehtävissä.

Neste investoi pääosan vuotuisista innovaatiomenoistaan tulevaisuuden raaka-aineiden ja niiden käytön mahdollistavien teknologioiden tutkimukseen ja testaukseen. Neste kasvattaa edelleen tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaansa myös Suomessa.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //   

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!