Murtovarkaiden takaa-ajo Oulunsalossa päättyi rajuun kolariin – kolme loukkaantui

19.4.2018   15.35

Hätäkeskukseen ilmoitettiin 19.4.2018 klo 11 jälkeen mahdollisesti meneillään olevasta asuntomurrosta Oulun Heinäpäästä Tullivahdinkadulta. 

Tekoon epäillyt poistuivat tapahtumapaikalta valkoisella farmarimallisella Nissan Primera-merkkisellä henkilöautolla.

Poliisi sai havainnon etsitystä ajoneuvosta ja ajoneuvo lähti pakenemaan Oulun keskustan suunnasta Etelä-suomen Maantietä Kempeleen suuntaan.

Poliisin tiedotteen mukaan takaa-ajo jatkui Kempeleen kuntakeskuksen ja Sarkkirannan kautta Kempeleentielle ja sieltä edelleen Lentoasemantien suuntaan.

Takaa-ajo jatkui Hailuodontielle Vihiluodon alueelle ja Vihiluodon alueelta takaa-ajettu ajoneuvo suuntasi Hailuodontietä Lentokentäntien suuntaan pysäytysyrityksistä huolimatta.

Takaa-ajetun auton nopeus nousi korkeimmillaan 180 km/h.

Törmäsi poliisiautoon pakomatkan päätteeksi

Pakeneva ajoneuvo törmäsi Hailuodontiellä suurella nopeudella pysäytystehtävän johdosta pysähtyneenä ja tyhjillään olleeseen poliisiautoon.

Poliisin mukaan törmäyksen yhteydessä pakeneva auto törmäsi myös vastaan tuleeseen henkilöautoon.

Vastaan tulleen auton kuljettaja ja pakoauton kuljettaja ja matkustaja loukkaantuivat törmäyksessä. Poliisilla ei vielä ole tietoa vammojen laadusta.

Pakoautossa olijoiden epäillään murtautuneen Tullivahdinkadulla asuttuun huoneistoon ja samassa yhteydessä pahoinpidelleen huoneistossa tapahtumahetkellä ollutta henkilöä.

Tapahtumapaikalta otettiin kiinni kaksi henkilöä ja tapahtumaa tutkitaan muun muassa nimikkeillä murhan yritys, törkeä ryöstö, törkeä pahoinpitely ja törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen.

Poliisi pyytää murtautumisen ja takaa-ajon silminnäkijöitä ilmoittamaan mahdolliset havaintonsa tapahtumasta poliisin vihjenumeroon 029 541 6194.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here