MP-messuilla noin 57 000 kävijää

Kuva: Messukeskus.

MP-messuilla vieraili tänä vuonna entistä enemmän ensikertalaisia. Kävijöistä reilu viidennes oli messuilla ensimmäistä kertaa.

MP 19-messuihin osallistui kaikki suurimmat moottoripyörämerkit ja niiden uutuudet kiinnostivat tapahtuman 57 000 kävijää.

Kaikki koeajoajat oli varattu ja messuilla viihdyttiin keskimäärin lähes neljä tuntia. Tänä vuonna messuilla oli esillä myös entistä enemmän sähkömoottoripyöriä ja -mopoja.

– Sähköpyörät kiinnostivat MP-messuilla ja ne ovat varmasti tuoneet myös paljon sellaisia kävijöitä, jotka eivät aikaisemmin ole täällä käyneet. Uusien innostuneiden kävijöiden merkitys on moottoripyöräalalle suuri. Erityisesti toivotaan, että nuoret innostuvat moottoripyöräilystä, kertoo Teknisen Kaupan Liiton Moottoripyöräjaoston puheenjohtaja Mikko Summa.

– Moottoripyörien merkitys kaupunkiliikenteessä tulee varmasti muuttumaan lähivuosien aikana, uskoo Summa.

– Moottoripyörien kätevyys ja ympäristöystävällisyys kaupunkiliikenteessä tulee muuttamaan kaupunkikuvaa.

Kävijät tyytyväisiä

MP-messujen kävijöistä 99 % oli tyytyväisiä tapahtuman sisältöön. Kävijöistä 22 % oli messuilla ensimmäistä kertaa, kun vastaava luku oli vuosi sitten 14 %. Tämä kaikki selviää Kantar TNS:n messuilla tekemästä kävijätutkimuksesta. Kävijöistä reilusti yli puolet (66%) ajaa itse moottoripyörää tai mopoa. Joka kymmenes kävijöistä ei omista moottoripyörää tai mopoa, mutta harkitsee sellaisen hankintaa.

Kävijätutkimuksen teki Kantar TNS ja siihen vastasi 200 MP-messujen kävijää.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here