Mikko Eskelinen kuudenneksi Lamborghini Super Trofeo -ratasarjan MM-finaaleissa

Jani Kekoni

19.11.2017 18.00

Italian Imolan radalla ajetussa ja erittäin kovatasoisessa Lamborghini Super Trofeo World Finals eli niin sanotussa MM-osakilpailuissa suomalaiskuljettaja Mikko Eskelinen ja hänen kanadalainen tallitoveri Maxx Ebenal joutuivat tänään tyytymään PRO‐AM luokan seitsemänteen sijaan.

Samalla he putosivat eiliseltä neljänneltä sijalta kuudenneksi.

PRO‐AM luokan mestaruuden saavutti yhdysvaltalainen Taylor Proto italialaisen tallitoveri Edoardo Piscopon kanssa. Yleiskilpailun MM‐tittelin pokkasi kanadalainen Mikael Granier myöskin italialaisen tallitoveri Loris Spinellin kanssa.

Eilisen neljännen sijan jälkeen Eskelinen ja Ebenal starttasivat toiveikkaana toiseen MM‐finaaliin ja samalla pitkän kilpailukauden neljänteentoista 50 minuutin mittaiseen kilpailuun. 

Kuitenkin jo kilpailun toisella kierroksella kaksikko sai kylmää vettä niskaansa kun Ebenal otti yhteen kanssakilpailijan kanssa ja spinnasi ulos radalta. Hän kuitenkin pystyi jatkamaan, mutta kuusi muuta kanssakilpailijaa ehti karata niin kauas, ettei heitä enää pystynyt Eskelinenkään tavoittamaan.

Huolimatta epäonnisesta kauden päätöksestä, oli tuore Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjan hopeamitalisti erittäin tyytyväinen kuluneeseen kilpailukauteen.

Katso tästä muita juttuja Mikko Eskelisestä.

‐ Eilen jäimme vain reilun sekunnin palkintokorokesijoituksesta ja tänään sitä lähdettiin tosissamme tavoittelemaan. Kuitenkin harmillisesti Maxx menetti auton hallinnan otettuaan kanssakilpailijan kanssa yhteen ja tämä kilpailu oli sitten siinä. Kuljettajan vaihdon jälkeen keskityin vain nautiskelemaan kun palkintokorokesijoitus jäi saavuttamatta. Kuudes sija MM‐kilpailuista ei ole huono saavutus, mutta kieltämättä se on pieni pettymys kun kuitenkin vuonna 2015 olin MM‐pronssilla, Eskelinen kertoo.

Lopputulokset Lamborghini Super Trofeo World Final #2 osakilpailu, su 18.11.2017, PRO‐AM:
1. Nicolas Gomar (CHE) & Lucas Mauron (CHE), 26 kierrosta
2. Pieter Vanneste (BEL) & Niels Lagrande (BEL), +5,842sek
3. Taylor Proto (USA) & Edoardo Piscopo (ITA), +7,427sek
‐‐‐
7. Mikko Eskelinen (FIN) & Maxx Ebebal (CAN), +59,1sek

Lamborghini Super Trofeo World Finals epäviralliset lopputulokset, Pro‐AM‐luokka:
1. Taylor Proto (USA) & Edoardo Piscopo (ITA), 25 pistettä
2. Pieter Vanneste (BEL) & Niels Lagrande (BEL), 24 pistettä
3. Nicolas Gomar (CHE) & Lucas Mauron (CHE), 21 pistettä
‐‐‐
6. Mikko Eskelinen (FIN) & Maxx Ebebal (CAN), 12 pistettä

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here