Lamborghini-sarja: Mikko Eskeliselle voitto Belgian ensimmäisessä kisassa

Belgian SPA-Francorchampsin radalla ajetussa Lamborghini Super Trofeo Euroopanmestaruussarjan osakilpailussa sarjan ainoa suomalaiskuljettaja, jyväskyläläinen Mikko Eskelinen ja hänen brittiläinen tiimikaveri Jake Rattenbury saalistivat maksimimäärän jaossa olleissa mestaruuspisteistä.

Ensiksi he kilpailujen aika-ajoissa nakuttivat kaksi AM-luokan paalupaikkaa ja hetkeä myöhemmin naatiskelivat AM-luokkavoiton kilpailukauden seitsemännestä osakilpailusta.

Helteisen kuumissa olosuhteissa ajettuun kilpailuun Rattenbury starttasi yleiskilpailun kahdeksannesta lähtöruudusta ja onnistuneen startin myötä nousi viidennelle sijalle, jossa hän rauhassa sai kasvattaa AM-luokan johtoasemaansa aina kuljettajan vaihtoon saakka.

Myös Eskelinen teki takuuvaramaa työtä ja toi auton luokkavoittajana maalilipulle. Lisäksi kun sarjajohtaja jäi kolmanneksi, pokkasi Eskelinen ja Rattenbury seitsemän mestaruuspistettä enemmän kuin sarjajohdossa edelleen kahdeksalla pisteellä jatkava ranskalainen Nicolas Gomar.

– Tänään jälleen nähtiin se, että kun emme tee virheitä niin pystymme voittamaan. Nyt saatiin seitsemän mestaruuspistettä otettua eroa umpeen ja kun huomenna vielä pystyisimme sitä lisää kutistamaan niin syksyn kilpailuihin jäisi oikein mukavat lähtökohdat, Eskelinen toteaa.

Lauantaina ajettava kilpailukauden kahdeksas osakilpailu starttaa Suomen aikaa klo 12.55 ja se on nähtävissä ns. Live-Stream lähetyksinä osoitteessa: https://www.youtube.com/user/TheSuperTrofeo.

Lamborghini Super Trofeo SPA-Francorchamps, 7/12 osakilpailu, AM-luokka, top-5:
1. Mikko Eskelinen (FIN) & Jake Rattenbury (GBR), 21 kierrosta
2. Robert Zwinger (SLK), +2,591sek
3. Nicolas Gomar (FRA) & Gilles Vannelet (FRA), +5,109sek
4. Thomas Padovadi (EST) & Steven Liquirish (GRB), +34,536sek
5. Oliver Freymuth (DEU), +59,235sek

Lamborghini Super Trofeo EM-sarjatilanne 7/12 osakilpailua: AM-luokka, top-5:
1. Nicolas Gomar (FRA), 87 pistettä
2. Mikko Eskelinen (FIN) & Jake Rattenbury (GBR), 79 pistettä
3. Robert Zwinger (SLK), 58 pistettä
4. Thomas Padovadi (EST) & Steven Liquirish (GRB) 45 pistettä
5. Raffaele Giannoni (ITA), 41 pistettä

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!