Lamborghini-sarja: Rengasrikko pilasi Juuso Puhakan tuloksen Lamborghini Super Trofeo ratasarjan MM-kilpailuissa

Espanjan Jerezissä ajetuissa Lamborghini Super Trofeo ratasarjan finaaleissa Juuso Puhakka onnistui näyttämään parasta osaamistaan kun hän koko pitkän viikon ajan aina testipäivästä Aasian mestaruussarjan finaaleihin ja MM-osakilpailuihin saakka kellotti samoja kierrosaikoja Euroopan ja Amerikan tähtikuljettajien kanssa.

Vaikka perjantaina hän japanilaisen tiimikaveri Takashi Kasain kanssa äärettömän niukasti hävisi mestaruustaistelun ja sunnuntain toisessa MM-finaalilähdössä FFF Racing Teamin autokunta koki rengasrikon, oli silti Puhakka yksi nopeimmista kuljettajista lähes 80 muun kuljettajan joukossa.

Lauantaina ajetuissa MM-osakilpailijen aika-ajoissa Puhakka kiersi Jerezin 4,6 kilometrin mittaisen kilparadan vain puoli sekuntia paalupaikkaan oikeuttanutta aikaa hitaammin ja näin starttasi kilpailuun neljännestä lähtöruudusta.

Tasaisesti kärkikuljettajien joukossa ajanut vuoden 2018 sarjamestari toi auton vitossijalla vaihtoon. Kun omalla ajovuorollaan tiimikaveri Kasai tippui yhden sijan, olivat he maalilipulla silti paras Aasian Mestaruussarjan autokunta ja siten keräsivät kuudenneksi korkeimmat pisteet.

Kuitenkin sunnuntain toisessa MM-osakilpailussa Kasai koki rengasrikon ja ylimääräisen varikkopysähdyksen myötä toi auton peräpään kuljettajana Juusolle, joka omalla ajovuorollaan kellotti jälleen kärkikuljettajien vastaavia kierrosaikoja. Kuitenkaan matka ei riittänyt nousemaan pistesijoituksille ja näin kaksikon oli tyydyttävä MM-kilpailujen yhdeksänteen sijaan.

Lamborghini Super Trofeo ratasarjan PRO-luokan maailmanmestareiksi ajoi tanskalainen Frederik Schandorff yhdessä venezuelalaisen tiimikaverinsa Johathan Cecotton kanssa.

Toinen suomalaiskuljettaja Mikko Eskelinen ei kilpailuissa ajanut, koska hän koki vakavan ulosajon Euroopanmestaruussarjan finaalilähdössä eikä terveydellisistä syistä pystynyt MM-finaaleissa ajamaan.

Lamborghini Super Trofeo World Finals, Jerez 2019
1. Frederik Schandorff (DNK) & Jonathan Cecotto (VEN), 28 pistettä
2. Andrea Amici (ITA) & Sandy Mitchell (GBR), 28 pistettä
3. Paolo Ruberti (ITA) & Cedric Sbirrazzuoli (MON), 16 pistettä

9. Juuso Puhakka (ITA) & Takashi Kasai (JAP), 5 pistettä

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //   

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here