Lamborghini-sarja: Mikko Eskelinen keskeytti päivän kisan Belgiassa

Mikko Eskelisen ja Jake Rattenburyn Belgian toinen kisa Lamborghini-sarjassa ei mennyt suunnitellusti.

Kovin odotuksin toiseen osakilpailuun startannut kaksikko joutui kilpailun neljännellä kierroksella puolalaisen kanssakilpailijan kolaamaksi ja auton takapäähän kohdistuneiden vahinkojen seurauksena he joutuivat jättämään kilpailun kesken.

Kaksikon tuskaa lisäsi ranskalaisen sarjajohtajan voitto ja siten karkaaminen jo lähes tavoittamattomaan 23 pisteen johtoasemaan kun ajamatta on vielä neljä osakilpailua.

Eskelinen oli tulta ja tappuraa kohdattuaan varikolla myöskin kolarivaurioiden seurauksena keskeyttämään joutuneen ja ongelmat aiheuttaneen puolalaisen kanssakilpailijansa.

– Pääsin lähdössä hyvin AM-luokan johtoasemassa matkaan ja sain tehtyä eroa niin sarjajohtaja Nicolas Gomariin kuin pronssisijalla ajavaan Robert Zwingeriin kunnes kokonaan toisen luokan puolalainen kanssakilpailija osui jarrutuksessa autoni peräpäähän ja aiheutti spinnauksen, jonka aikana hän vielä uudestaan niittasi autonsa keulalla pyörähtäneeseen autooni. Siinä osumassa hajosi niin iskunvaimennin kuin tukivarsi ja kilpailu jäi kesken, Eskelinen kertoo.

– Kyllä siinä härmäläinen veri kiehahti kun hetkeä myöhemmin tämän sankarin varikolla tapasin. Nollapisteet tarkoittivat sitä, että unelma Euroopanmestaruudesta on nyt täysin sarjajohtaja Gomarin käsissä ja vaikka hän ottaisi yhden keskeyksen jäljellä olevista neljästä kilpailusta niin siltikin hän säilyttäisi sarjajohdon, joten kieltämättä vaikeaksi meni. Tämä olisi helppo hyväksyä jos olisin itse aiheuttanut keskeytyksen, mutta kun mestaruustaistelun ulkopuolinen kanssakilpailija lähes tahallaan ajaa perään ja pilaa kilvanajon niin kyllä siinä kaveri on palautteeni täysin ansainnut, Eskelinen jatkaa.

Lamborghini Super Trofeo Euroopanmestaruussarjan toiseksi viimeinen osakilpailuviikonloppu ajetaan elo-syyskuun vaihteessa Saksan Nürburgringin radalla.

Lamborghini Super Trofeo SPA-Francorchamps, 8/12 osakilpailu, AM-luokka, top-5:
1. Nicolas Gomar (FRA) & Gilles Vannelet (FRA), 21 kierrosta
2. Robert Zwinger (SLK), +0,322sek
3. Antonios Wossos (GRE), +28,256sek
4. Thomas Padovadi (EST) & Steven Liquirish (GRB), +32,632sek
5. Oliver Freymuth (DEU), +57,255sek

Lamborghini Super Trofeo Europe 2019 sarjatilanne 8/12 osakilpailua, AM-luokka, top-5:
1. Nicolas Gomar (FRA), 102 pistettä
2. Mikko Eskelinen (FIN) & Jake Rattenbury (GBR), 79 pistettä
3. Robert Zwinger (SLK), 70 pistettä
4. Thomas Padovadi (EST) & Steven Liquirish (GRB) 53 pistettä
5. Raffaele Giannoni (ITA), 41 pistettä

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here