Lamborghini-sarja: Elias Niskanen ja Mikko Eskelinen hopealle Barcelonassa

Barcelonan F1-radalla ajetussa Lamborghini Super Trofeo ratasarjan kilpailukauden viidennessä osakilpailussa Elias Niskanen ja Mikko Eskelinen saavuttivat kilpailukauden parhaimman sijoituksen kun he hallitsivat kostean kelin olosuhteet PRO-AM luokan toiseksi parhaiten.

Rengaslotoksi muodostuneessa 50 minuutin mittaisessa kilpailussa nähtiin runsaasti ulosajoja ja kolarointia kun liukas pikipinta aiheutti murheita usealle autokunnalle.

Suomalaiset kuitenkin välttivät ajovirheet ja sen myötä toiseksi korkeimmat sarjapisteet pitävät heidät mukana kovatasoisen Euroopanmestaruussarjan mitalitaistelussa.

Kuivuudesta kärsinyt Barcelonan alue sai hetkellistä helpotusta vain hetkeä Lamborghini Super Trofeo ratasarjan viidennen osakilpailun starttia.

Taivas avautui ja kostea vesikeli voiteli 4,65 kilometrin kilparadan superliukkaaksi asfalttipinnaksi. Se näkyi jo kilpailua edeltäneellä lämmittelykierroksella kun kaksi autokuntaa lipesi ladulta.

Näin turva-auton perässä ajettiin lähes 10 ensimmäistä minuuttia ja kun viimein lähdön hetki koitti niin Eskelinen pystyi nousemaan PRO-AM luokan kolmannelta sijalta toiseksi.

Vastaavasti kun GT-autojen uransa ensimmäistä sadekisaa ajanut Niskanen hienosti onnistui puolustamaan hopeasijaa niin tulos oli enemmän kuin tavoitteiden mukainen. Näin 12 mestaruuspistettä pitää suomalaiskaksikon tiukasti sarjan mitalitaistelussa mukana.

Barcelonan kilpailun maalilipulle ensimmäisenä saapui mäntsäläläisen Patrick Kujalan ja britti Dean Stonemanin muodostama autokunta.

Kuitenkin kun heille määrättiin kolmen sekunnin rangaistus kolaroinnista niin kaksikko tipahti yleiskilpailun hopeasijalle ranskalaisen Dorian Boccolaccin ja italialaisen Kevin Gilardonin taakse.

Kilpailukauden kuudes osakilpailu ajetaan huomenna Suomen aikaa klo 11.45 ja se on nähtävissä ns. Live-Stream lähetyksinä niin Niskasen kuin Eskelisen Facebook-sivujen kautta.

Lisäksi Barcelonan osakilpailuviikonlopusta televisioidaan ns. koostelähetys, joka on nähtävissä kahden viikon päästä.

Lamborghini Super Trofeo Barcelona 2020: Lauantain 10.10.2020 kilpailu: PRO-AM -luokka, Top-3:
1. Lorenzo Bontempelli & Victor Coelho Franzioni da Silva (BRA), 22 kierrosta
2. Elias Niskanen (FIN) & Mikko Eskelinen (FIN), +7,421sek
3. Karol Basz (POL) & Andrew Lewandowski (POL), +59,244sek

Lamborghini Super Trofeo Europe 2020 EPÄVIRALLINEN sarjatilanne 5/10 osakilpailua, PRO-AM-luokka, top-6:
1. Karol Basz (POL) & A. Lewandowski (POL), 74 pistettä
2. Lorenzo Bontempelli (ITA), 52 pistettä
3. Loris Spinelli (ITA) & G van der Horst (NDL), 49 pistettä
4. Mikko Eskelinen (FIN) & Elias Niskanen (FIN), 48 pistettä
5. Damiano Fioravanti (ITA), 37 pistettä
6. Vincent Schwatz (DEU) & Franz Konrad (DEU), 22 pistettä

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //   

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here