Elias Niskanen hakee toista SuperCars GT4 Iberia ratasarjan mestaruutta

Vuonna 2022 pitkän autourheilu-uransa ensimmäiset kansainväliset Mestaruutensa voittanut kuopiolainen Elias Niskanen, 22, jatkaa Espanjassa ja Portugalissa ajettavassa SuperCars Iberia GT4 ratasarjassa.

Sarjan neljä kilpailuviikonloppua ja yhteensä kahdeksan osakilpailua tulee tarjoamaan huikean jännitysnäytelmän niin hallitsevien mestareiden kuin muun yli 20 GT4-autokunnan kesken.

Elias Niskanen jatkaa slovenialaisen Mestaruustiimi Lema Racingin kuljettajana ja jakaa ajovuoron uuden tiimikaverinsa, portugalilaisen Nuno Piresin, 40, kanssa.

Lue myös: Elias Niskanen voitti Iberia SuperCars GT4-mestaruussarjan!

Koska vuoden 2022 tiimikaveri Manuel Giao perusti oman tiimin ja sarjaan on muutenkin ilmoittautunut ennätysmäärä autoja niin toukokuun ensimmäisenä viikonloppuna Portugalin Portimaon F1-radalta käynnistyvällä kilpailukaudella tullaan näkemään erittäin kovatasoista kilpailua paremmuudesta.

– Talven ajan olin kahden tulen välissä kun Manuel Giao halusi minut ajamaan tiimikaverinaan hänen omassa uudessa Mercedes AMG GT4-tiimissä ja vastaavasti slovenialainen Lema Racing halusi kiinnittää minut portugalilaisen Nuno Piresin tiimikaveriksi. Koska päätös oli minun niin pitkään mietittyäni päädyin jatkamaan tutussa tiimissä. Näin samalla nähdään kumpi meistä hallitsevista mestareista on parempi, minä vai Giao, Niskanen kertoo.

Lue myös: Elias Niskanen toiseksi nopein SuperCars GT4 Iberia ratasarjan Estorilin finaaliviikonlopun avauksessa

Niskasen uusi tiimikaverini on voittanut kaksi GT-mestaruutta vuosisadan vaihdossa. Sen jälkeen hän piti 13 vuotta taukoa kunnes vuonna 2019 palasi kilpailutoimintaan ja on sen jälkeen juhlinut ajamiensa kilpasarjojen hopeasijoja.

SuperCars GT4 Iberia ratasarja koostuu neljästä kilpailuviikonlopusta, joissa jokaisessa ajetaan kaksi tunnin mittaista harjoitusta, kahdet 15 minuutin mittaiset aika-ajot sekä kaksi 45 minuutin mittaista osakilpailua, jonka puolivälissä on suoritettava pakollinen kuljettajan vaihto.

SuperCars GT4 Iberia kilpailukalenteri 2023

  • 06.-07.05.2023 – Portimao (Portugali)
  • 10.-11.06.2023 – Jarama (Espanja)
  • 20.-21.10.2023 – Jerez (Espanja)
  • 25.-26.11.2023 – Estoril (Portugali)

 

Lue myös: Elias Niskanen tuplavoittoon Iberia SuperCars ratasarjan Portugalin kilpailuviikonlopussa

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän