Ladattavien hybridien rekisteröintimäärä on kasvanut 144 prosenttia alkuvuoden aikana

Uusien henkilöautojen ensirekisteröinnit tammi-kesäkuussa 2020 laskivat 21,4 prosenttia edellisvuoteen verrattuna, todetaan Traficomin tiedotteessa.

Ensirekisteröintejä tehtiin vähemmän kuin kertaakaan aikaisemmin 2000-luvulla. Vaihtoehtoisia käyttövoimia rekisteröitiin kuitenkin edellisvuotta enemmän.

Henkilöautojen ensirekisteröintimäärien laskusta huolimatta alkuvuonna ensirekisteröitiin vuoteen 2019 verrattuna selvästi enemmän vaihtoehtoisten käyttövoimien autoja.

Tiedotteen mukaan sähköautojen ensirekisteröintimäärät kasvoivat 51 prosenttia, kaasuautojen 81 prosenttia ja ladattavien bensiinihybridien 144 prosenttia.

Kaikista ensirekisteröidyistä henkilöautoista bensiini- ja dieselautojen osuus oli tammi-kesäkuussa 82,1 prosenttia, kun se edeltävänä vuonna oli 93,3 %.

Kesäkuun loppuun mennessä Suomeen on käytettynä maahantuotu 20 018 henkilöautoa, mikä on 1,9 % vähemmän kuin vastaavaan aikaan viime vuonna.

Vaihtoehtoisten käyttövoimien suosio näkyy myös käytettynä maahantuoduissa autoissa. Sekä sähkö-, että hybridiautoja on tuotu enemmän kuin vuonna 2019, todetaan Traficomin tiedotteessa.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!