Ladattavien bensiinihybridien määrä lähes kaksinkertaistui vuodessa

Vaihtoehtoisista käyttövoimista ladattavien bensiinihybridien määrä kasvoi viime vuonna lähes kaksinkertaisesti edellisvuoteen verrattuna, kerrotaan Traficomin tiedotteessa.

Henkilöautokanta on kasvanut yli 20 000 ladattavalla bensiinihybridillä vuoden 2020 aikana.

– Suuri muutos selittyy paitsi uusilla ensirekisteröinneillä myös lähes 8 000 käytettynä maahantuodulla ladattavalla bensiinihybridillä. Täyssähköautojen kanta on kasvanut yli 5 000, mikä sekin on merkittävä kasvu vuositasolla, toteaa tiedotteessa Traficomin eritysasiantuntija Antti Halmetoja.

– Ladattavien hybridien suosion kasvu on ymmärrettävää. Autoilijat haluavat tehdä aiempaa ympäristöystävällisempiä päätöksiä, mutta siirtyminen suoraan sähköautoilijaksi voi vielä mietityttää. Hybridissä on sähkön lisäksi käytettävissä tuttu ja turvallinen käyttövoima, joten se koetaan hyväksi ja turvalliseksi vaihtoehdoksi, toteaa Traficomin asiantuntija Vesa Virkkunen.

 

Kuva: Traficom.

Vaihtoehtoisten käyttövoimien osuuden kasvu näyttää kääntävän perinteisten käyttövoimien osuuksia hiljalleen laskuun.

Vuoden 2020 lopussa liikennekäytössä olevista henkilöautoista 69,7 prosenttia oli bensiinikäyttöisiä. Dieselin osuus oli 27,7 prosenttia ja vaihtoehtoisten käyttövoimien osuus 2,6 prosenttia.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!