Kempower juhli Yhdysvaltojen pikalaturitehtaansa virallisia avajaisia

Sähköajoneuvojen pikalatausratkaisuja tarjoava Kempower juhli Pohjois-Carolinassa sijaitsevan tuotantolaitoksensa virallisia avajaisia tiistaina 4. kesäkuuta 2024. Tuotantolaitos palvelee yhdysvaltalaisia ja kanadalaisia sähköautoilijoita, todetaan Kempowerin tiedotteessa.

Avajaiset on merkittävä virstanpylväs, joka korostaa Kempowerin sitoutumista puhtaan liikenteen edistämiseen ja maailmanlaajuisen sähköajoneuvojen latausinfran parantamiseen, mikä on ratkaisevassa roolissa ilmastonmuutoksen torjunnassa.

”Kempowerin uusi tuotantolaitos osoittaa mitä voidaan saavuttaa, kun julkinen päätöksenteko, yksityiset innovaatiot ja yhteisön tuki yhdistyvät. Tämä ei ole voitto vain Kempowerille, vaan se on voitto meille kaikille, jotka olemme sitoutuneet rakentamaan kestävää tulevaisuutta”, sanoi tiedotteessa Pohjois-Carolinan kuvernööri Roy Cooper.

”Kempowerin visio ulottuu teknologista innovointia pidemmälle; kyse on globaalista muutoksesta kohti kestävää ja puhdasta liikkumista maapallon hyväksi. Uusi tuotantolaitoksemme Durhamissa on osoitus sitoutumisestamme nopeaan ja kannattavaan kasvuun, keskittyen nykypäivän ja tulevaisuuden ratkaisuihin”, sanoi tiedotteessa Kempowerin toimitusjohtaja Tomi Ristimäki.

Markkinajohtaja innovatiivisilla DC-latausratkaisuilla

Kempowerin kasvustrategian tavoitteena on olla viiden suurimman pikalatausratkaisuja tarjoavan yrityksen joukossa globaaleilla markkinoilla vuoteen 2030 mennessä. Kempowerilla on yhteensä neljä tehdasta Euroopassa ja Yhdysvalloissa. Pohjois-Amerikassa yhtiön tarjontaa vahvistaa muun muassa:

 • North American Charging Standard (NACS) -liitin,
 • CTEP-sertifiointi,
 • NEVI-yhteensopivuus,
 • 400A Single Satellite,
 • Megawattilatausjärjestelmä (MCS).

”Kempowerin menestys Pohjois-Amerikassa on loistava esimerkki suomalaisen asiantuntemuksen vaikutuksesta globaaleilla markkinoilla. Tämä tuotantolaitos korostaa Suomen asemaa sähköisen liikenteen ja kestävän innovaation johtajana”, sanoi tiedotteessa Suomen New Yorkin pääkonsuli, suurlähettiläs Jarmo Sareva avajaisissa.

”Kempowerin toiminta täydentää Yhdysvaltain energiaministeriön työtä valtakunnallisen sähköautojen latausverkoston kehittämiseksi. Valmistamalla ja kehittämällä edistyksellisiä pikalatausratkaisuja Yhdysvalloissa Kempower auttaa varmistamaan, että meillä on tarvittava infra tukemaan kasvavaa sähköautokantaa teillämme”, lisäsi tiedotteessa Jeff Marootian, Yhdysvaltain energiaministeriön energiatehokkuudesta ja uusiutuvista energialähteistä vastaava apulaissihteeri.

”Kempowerin investointi tulee vuosittain edistämään osavaltiomme taloutta miljoonilla dollarilla ja se tulee vahvistamaan alueemme asemaa puhtaan teknologian ja kehittyneen tuotannon keskuksena”, sanoi tiedotteessa Jordan Whichard, Pohjois-Carolinan kauppaministeriön apulaissihteeri.

“Kempowerin läsnäolo Durhamissa on osoitus kaupunkimme sitoutumisesta kestäviin aloitteisiin ja talouskasvuun. Tänään julistamme 4. kesäkuuta 2024 ’EV Charging Awareness Week’ -viikoksi ja tunnustamme Kempowerin roolin paikallisen ja globaalin ympäristömme muuttamisessa”, Durhamin pormestari Leo Williams sanoi tiedotteessa.

Taustaa ja avainlukuja

 • Tuotanto: Kempowerin Durhamissa sijaitseva tuotantolaitos on yksi Kempowerin neljästä tehtaasta. Kempowerin kolme eurooppalaista tehdasta sijaitsevat Lahdessa.
 • Lataussessiot: 7 482 770 lataussessiota Kempowerin latauslaitteilla maailmanlaajuisesti vuonna 2023.
 • Ladattu energia: Vuonna 2023 Kempowerin ratkaisuilla ladattiin 196 GWh energiaa.
 • Työllisyys: Kempowerin tuotantolaitos Durhamissa luo noin 300 työpaikkaa. Kempower työllistää yli 800 henkilöä globaalisti.
 • Taloudelliset vaikutukset: Arvioiden mukaan tuotantolaitos lisää Pohjois-Carolinan taloutta yli 700 miljoonalla dollarilla seuraavan vuosikymmenen aikana.
 • Kestävän kehityksen sitoumus: Täysin sähköinen ajoneuvokanta, 100 prosenttisesti fossiilivapaata sähköä vuoteen 2025 mennessä, 100 prosenttinen kierrätysaste vuoteen 2025 mennessä, tukien samalla Pariisin ilmastosopimuksen tavoitteita.
 • Luotettavuus: Kempowerin toimitusvarmuus on yli 90 prosenttia ja latureiden käytettävyysaste yli 99 prosenttia.

Lue myös

Kempower tuo NACS-standardin tuotevalikoimaansa Pohjois-Amerikassa

Kempowerilla merkittävä hetki Pohjois-Amerikassa

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

 

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän