Karting: Lauantain tapaan podium-paikoista ja pisteistä käytiin kovaa taistelua kaikissa luokissa

SM-viikkoon kuuluvan kartingin toinen virallinen kilpailupäivä päättyi sunnuntaina sarjajohtajien voittoihin ja vesisateeseen.

Rata pysyi koko päivän kuivana ja lämmin, mutta pilvinen sää hikoilutti kuljettajia toistamiseen.

KZ2-luokka ajoi lauantaina kaikki kilpailulähtönsä, joten sunnuntaina voitoista taisteltiin vain OK, OK-junior- ja Mini60-luokissa.

Ennen päivän ensimmäistä finaalia myrsky antoi varoituksen itsestään ja niin antoi myös Rasmus Kortelainen, joka ajoi vakuuttavaan voittoon OK-luokassa.

Kakkossijasta käytiin todella kova kamppailu Axel Saarnialan, Juho Valtasen ja Niko Lehtosen kanssa.

Kierroksella 16 Vantaan vauhtikeskuksen keskilenkillä Valtanen yritti pitää pintansa ja ajautui nurmelle, jolloin Saarniala ja Lehtonen kiittivät.

Maaliin saavuttiin järjestyksessä Kortelainen, Saarniala ja Lehtonen. Valtanen kärsi epäonnesta poikki menneiden vesipumpun remmien vuoksi ja jäi kärjestä.

OK-juniori-luokassa nähtiin dramaattinen alku. Viivalla oli yhteensä 34 kuljettajaa, mutta toinen kurvi niitti joukosta pois kymmenkunta kuljettajaa samassa rytäkässä.

Pari kierrosta hurruteltiin hitaalla, mutta totinen kilvanajo jatkui kierroksella neljä.

Elias Halmiala – Tuukka Taponen – Hugo Heinonen-kolmikko taisteli kärkisijoista ja Taponen kuittasi itselleen kärkisijan kahdeksannessa kurvissa jo ties monennenhan kerran samalla kaavalla kuluvana viikonloppuna.

Kovaa taistelua nähtiin myös kärjen takana, jossa etenkin sijoista 6-14 käytiin tiivis kamppailu komeine ohituksineen.

OK-juniori-luokan ylivoimaiseen voittoon sunnuntaina ajoi Taponen, joka viikonlopun toisella voitollaan vahvisti johtoaan suomenmestaruuskamppailussa. Toisena ruutulipulla Samuli Mertsalmi ja kolmantena Miska Kaskinen.

Mini60:sten second chancen voittoon ajoi vakuuttavasti Aleksi Takkunen.

Juuri ennen päivän viimeistä finaalia taivas repesi ja ryöpsäytti ukkosen ilmoille. Kilpailu ei ehtinyt edes alkaa, kun punaisen lipun myötä kuljettajat pyydettiin varikkoalueelle vaihtamaan sadekelin renkaat alle.

Kilpailu ajettiin täydessä vesisateessa ja maalissa voittajakolmikko selvällä erolla palkintokorokkeelta ulkopuolelle jääneisiin: Mark Dubnitski, Vili Hakala ja kolmantena ruutulipulla Richard Viigisalu.

Viigisalu kuitenkin hylättiin, joten Jaakko Laitinen nappasi kolmannen palkintopallipaikan.
Dubnitski ja Hakala lisäsivät onnistumisillaan kokonaiskilpailussa vankkaa ykkös- ja kakkossijaansa. Dubnitskille viikonlopusta tuplavoitto.

OK – Finaali sunnuntai

1. Rasmus Kortelainen
2. Axel Saarniala
3. Niko Lehtonen

OK-junior – Finaali sunnuntai

1. Tuukka Taponen
2. Samuli Mertsalmi
3. Miska Kaskinen

Mini60 – Finaali sunnuntai

1. Mark Dubnitski
2. Vili Hakala
3. Jaakko Laitinen

Lisäksi viikonlopun K-ryhmän tsempparipalkinnon vastaanotti Rasmus Jousimies.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän