Nämä 15 kuljettajaa valittiin autourheilun juniorimaajoukkueeseen

Nämä nuoret kuljettajat kuuluvat autourheilun juniorimaajoukkueeseen.

2.12.2017 23.45

Autourheilun juniorimaajoukkueeseen julkistettiin yhteensä 15 kuljettajaa niin rallista, rallicrossista kuin rata-autoilustakin.

AKK Driver Academyn huippuvalmennuksen ovat käyneet aikoinaan läpi muun muassa Valtteri Bottas, Kimi Räikkönen, Esapekka Lappi ja Teemu Suninen. Autourheilun kansallisen lajiliiton valmennustoiminta vankistuu ensi vuonna rallicrossin ja rata-ajon osalta.

Suomalainen autourheiluakatemia on ainutlaatuinen kokonaisuus maailmassa, ja kansakunnan kokoon nähden tulokset ovat vakuuttavia.

Päättyneellä kaudella suomalaiset saavuttivat enemmän MM-pisteitä rallissa ja Formula 1 -sarjassa kuin mikään muu kansallisuus. Tuolle pohjalle luodaan entistä enemmän pysyvyyttä ja jatkumoa.

– Odotukset ovat todella korkealla tulevia vuosia silmällä pitäen. Meillä on jälleen valmennusryhmässä mukana sellaisia kavereita, joilla on realistiset mahdollisuudet päästä lajeissaan aivan maailman huipulle asti ja jatkaa entisten akatemialaisten perintöä, kuvailee juniorimaajoukkueen päävalmentaja Tuomo Nikkola.

Suomalainen valmennusosaaminen autourheilussa on kansainvälisesti erittäin arvostettua.

– Meillä on pieneksi maaksi valtavan pitkät perinteet ja kokemuspohja autourheilusta, mikä näkyy suoraan valmennuksen ja valmentajien huippuosaamisessa sekä tietotaidossa. Vuosien saatossa on huomattu, mitkä metodit toimivat ja mitkä eivät, sekä on löydetty myös runsaasti uusia harjoitusmuotoja ja -oppeja, Nikkola summaa.

Lajirajat auki – monipuolisella harjoittelulla huipputuloksiin

Juniorimaajoukkueen valmennus laajenee entisestään, kun tulevana vuonna käynnistetään yhteistyö sekä kansainvälisen rallicrossakatemian, RX Academyn, että Koiranen GP -formulatiimin kanssa. Suomalaisvetoiset valmennuskumppanit vankistavat entisestään AKK:n valmennuskokonaisuutta ja yhteistä hyötyä kertyy myös puolin ja toisin oppeja ja metodeja jakamalla. Kuljettajille valmennusyhteistyö tarjoaa entistä paremmat mahdollisuudet kehittyä ja edetä lajeissaan.

RX Academyn rehtori Jussi Pinomäki odottaa innolla alkavaa yhteistyötä.

– On mahtavaa päästä kehittämään suomalaista autourheilua ja urheilijoita yhdessä kohti maailman huippua. Meillä on tarjota suora polku aina ammattilaisuuteen saakka. Ajovalmennuksen ohella tulemme kiinnittämään erityisesti fysiikka- ja mentaalivalmennukseen jatkossa entistä enemmän huomiota. Valmennuksemme on herättänyt paljon kiinnostusta myös kansainvälisesti, Pinomäki iloitsee.

Autourheilun juniorimaajoukkueen esittäytymistilaisuudessa mukana ollut MM-rallikuljettaja Jari Huttunen pitää akatemian vaikutusta uraansa suurena.

– AKK Driver Academy on ollut urallani merkittävä pitkäaikainen tuki. Ilman sitä tuskin olisin osannut ratkoa kuljettajana kohtaamiani haasteita. Valmentautumisen hyöty on ollut laajaa ja vienyt minua eteenpäin joka osa-alueella, kiittelee Hyundain kuljettajakehitysohjelmaan tänä vuonna valittu lahjakkuus.

AKK Driver Academy – autourheilun juniorimaajoukkue 2018:

Jari Huttunen, 23, Hyundain tehdaskuski WRC2-luokassa
Antti Linnaketo, 38, Jari Huttusen kartanlukija
Henri Hokkala, 23, nouseva rallitähti
Aleksi Röyhkiö, 17, rallin nuori lupaus
Jesse Kallio, 18, rallicrossin nuori lupaus
Juho Valtanen, 21, kartingin MM-pronssimitalisti
Juuso Puhakka,19, F4-formulasarjan kuljettaja, kartingin NEZ-mestari 2014
Paavo Tonteri, 17, kartingin Saksan mestari ja Vuoden Karting- kuljettaja 2016, SM-kultaa 2014
William Alatalo, 15, kartingin Suomen mestari 2016
Elias Seppänen, 14, kartingin Suomen juniorimestari 2016
Axel Saarniala, 15, kartingin nuori lupaus
Riku Salmenautio, 14, kartingin nuori lupaus
Luka Nurmi, 13, kartingin SM-hopeamitalisti 2017
Niko Perttala, 14, kartingin SM-pronssimitalisti
Nikolas Pirttilahti, 14, kartingin Suomen mestari

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän