Kaipaatko irtiottoa arjesta? Nyt voit saada auton muutamaksi päiväksi — ilmaiseksi!

Nesteen joulukuussa teettämän kyselytutkimuksen* mukaan vuosi 2020 on muuttanut suomalaisten asenteita autoilua kohtaan. Yli puolet kyselyyn vastanneista kertoo kaipaavansa vapautta ja hengähdystaukoa arjesta, todetaan Nesteen tiedotteessa.

Tuhannelle suomalaiselle tehdyn kyselyn mukaan pakoa on kaivattu eniten epävarmuuden ja turvattomuuden tunteesta ‒ erityisesti nuorten keskuudessa vastaus korostuu.

Lähes viidesosa, 18 %, vastaajista kertoi yksityisautoilun tai asenteen sitä kohtaan muuttuneen koronarajoitusten aikana. Pääkaupunkiseudulla, jossa Traficomin** mukaan Suomen henkilöautotiheys on pienin, suhtautuminen yksityisautoiluun oli muuttunut jopa 25 %:lla vastaajista.

– Poikkeuksellinen vuosi on näyttäytynyt meistä jokaiselle hyvin erilaisena. Työn tekeminen on voinut siirtyä kotiin, harrastusmahdollisuudet ovat supistuneet, juhlia on siirretty ja ulkomaanmatkoja on odotettava vielä hetki. Sen sijaan kotimaanmatkailu on kasvattanut suosiotaan ja oma auto on kyselymme mukaan mahdollistanut yli puolelle yksityisautoiluun suhtautumistaan muuttaneille turvallisen liikkumisen. Erityisesti riskiryhmille oma auto on voinut olla ainut turvallinen väline liikkua pidempiä matkoja. Iältään 65–75 -vuotiaista jopa 90 % kokee oman auton turvallisen liikkumisen mahdollistajana, sanoo Nesteen Marketing & Services -liiketoimintayksikön markkinointipäällikkö Tytti Stranding.

Ilmastoystävällinen ratkaisu hengähdystaukoon arjesta

Neste, yhdessä ALD:n ja Bavaria Laakkosen kanssa, lanseeraa pakoauton arjesta, jota voi hakea maksutta käyttöön 26.1.‒28.2.2021 välisenä aikana muutamaksi päiväksi.

Auto on tankattu Neste MY uusiutuva diesel -polttoaineella, jonka avulla autolla liikkumisen hiilijalanjälki pienenee jopa 90 %*** verrattuna fossiilisen dieselin käyttöön.

– Ajamisen tuoma vapaus nousi kyselyssämme vahvasti esille ‒ ihmisiä yhdistää vapaudenkaipuu. Koronavuosi on myös osoittanut, että hengähdystauko arjesta voi löytyä jo läheltä, esimerkiksi perheen yhteiseltä mökkimatkalta. Halusimme löytää ratkaisun, jonka avulla voimme tarjota arkeen kaivattua vapautta ja samalla joustoa talouden kustannuksiin. Tästä syntyi ajatus ilmastoystävällisellä polttoaineella kulkevasta pakoautosta, jonka kuka tahansa ajokortin omaava suomalainen voi saada maksutta hetkeksi käyttöönsä ja ajaa sillä minne tahansa, sanoo Stranding.

BMW-merkkisiä diesel-kevythybridejä on saatavilla yhteensä 6 kappaletta, Bavaria Laakkosen Helsingin, Espoon, Vantaan ja Lahden toimipisteistä. Auton vuokrauksesta vastaa Bavaria Laakkonen.

Haku tapahtuu osoitteessa pakoautoarjesta.fi. Autot arvotaan ilmoittautuneiden kesken.

*) Omnibus -kyselyn tiedonkeruu toteutettiin online-kyselynä Bilendi Oy:n ylläpitämässä M3-paneelissa aikavälillä 11‒15.12.2020. Kyselyyn vastasi tuhat 18–75 -vuotiasta suomalaista.

**) Traficomin 2019 julkaisema tutkimus: Autotiheys vaihtelee Suomessa, vaihtoehtoisten käyttövoimien nousu näkyy Uudellamaalla.

***) Elinkaaripäästöjen ja päästövähenemän laskentamenetelmä on EU:n uusiutuvaa energiaa koskevan direktiivin (2009/28/EY) mukainen.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän