Jouluruokien paistinrasvoista tehdään taas dieseliä

Kiertotaloutta konkretisoiva Kinkkutemppu-kampanja toteutetaan jälleen. Nyt jo neljäntenä vuotena peräkkäin suomalaiset voivat kierrättää joulukinkun ja muiden jouluruokien paistinrasvat.

Kerätystä jäterasvasta valmistetaan Neste MY uusiutuva diesel -polttoainetta. Viime vuonna Kinkkutemppuun osallistui 185 000 suomalaista kotitaloutta, ja tällä kertaa tavoitteena on kasvattaa osallistujien määrää 200 000:een.

Neste valmistaa kerätyistä joulun paistinrasvoista Porvoon jalostamolla Neste MY uusiutuvaa dieseliä, jonka avulla autoilija voi pienentää hiilijalanjälkeään jopa 90 % verrattuna fossiiliseen dieseliin.

Edellisenä kolmena jouluna Kinkkutempun kautta on kierrätetty yhteensä yli 100 000 kiloa käytettyjä paistinrasvoja. Tästä määrästä valmistetulla uusiutuvalla dieselillä voi ajaa noin 250 kertaa Hangosta Nuorgamiin.

Keräyksen päivämäärät, keräyspisteet ja lisätietoa kampanjasta on osoitteessa www.kinkkutemppu.com

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //   

2 KOMMENTIT

  1. Toimitukselle kysymys: mistä tuo ’jopa 90 %’ tulee? Yrityksenähän Neste voi markkinointimateriaalin puolesta heittää mitä tahansa prosentteja pihalle, mutta prosenttiin vaikuttavia muuttujia ei avata ollenkaan yhtään missään. Edes Yle ei vaikuta olevan halukas tutkimaan pitääkö tuo 90 % oikeasti paikkansa, eli että onko biodieselillä sellainen vaikutus elinkaaripäästöihin, kuin Neste väittää olevan.

  2. Näin Neste toteaa: Kun polttoaineen koko elinkaarivaikutus otetaan huomioon, jätteistä ja tähteistä valmistettu uusiutuva polttoaine vähentää kasvihuonepäästöjä jopa 90 prosentilla.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here