Hesburgerin paistoöljyt uusiutuvaksi dieseliksi

Neste ja kotimainen Hesburger-ravintolaketju aloittavat merkittävän kiertotalousyhteistyön. Jatkossa yli 300 Hesburger-ravintolasta Suomessa ja Baltiassa kerättävä käytetty paistoöljy kierrätetään uusiutuvaksi dieseliksi.

Yhteistyön myötä Hesburger siirtyy käyttämään Neste MY Uusiutuva Diesel -polttoainetta valtaosassa kuljetuksiaan Suomessa ja vähentää näissä elintarvikekuljetuksissa kasvihuonekaasupäästöjä jopa 90 %* verrattuna fossiilisen dieselin käyttöön.

Nesteen uusiutuvan dieselin käyttöön siirtyvät Hesburgerin raaka-aineita kuljettavat ajoneuvot ajavat yhteensä vuosittain noin 680 000 kilometriä. Korvaamalla fossiilisen dieselin Nesteen uusiutuvalla dieselillä vuotuinen kasvihuonekaasupäästövähennysten määrä vastaa jopa 350 henkilöauton poistamista Suomen tieliikenteestä vuodeksi.

Vain 6 % suomalaisista kokee ilmastoteot helppoina oman kodin ulkopuolella

Neste ja Hesburger toteuttivat syyskuussa 2021 ilmastotekoja koskevan kuluttajatutkimuksen** tuhannelle suomalaiselle.

Vastaajista 52 % oli sitä mieltä, että ilmastoon liittyvät arjen teot ovat helpompia omaan kotiin ja asumiseen liittyvissä asioissa.

Kodin ulkopuolella, esimerkiksi liikkuessa, matkustaessa tai ravintolassa syödessä, ilmastoteot koetaan huomattavasti vaikeampina. Vastaajista 65 % oli sitä mieltä, että yritykset ja kuluttajat jakavat vastuun ilmastoteoista.

*) Elinkaaripäästöjen ja päästövähenemän laskentamenetelmä on EU:n uusiutuvaa energiaa koskevan direktiivin (2009/28/EY) mukainen.

**) Nesteen ja Hesburgerin kyselytutkimus toteutettiin valtakunnallisena kuluttajapaneelina IRO Research Oy:n Tuhat suomalaista -tutkimuksen välityksellä, aikavälillä 21.‒29.9.2021. Kyselyyn vastasi valtakunnallisesti 1 000 suomalaista kuluttajaa.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //   

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän