Kinkkutemppu tulee myös tänä vuonna

Kiertotaloutta konkretisoiva Kinkkutemppu-kampanja järjestetään jo viidentenä jouluna peräkkäin.

Kampanjan tarkoituksena on kannustaa suomalaisia kotitalouksia keräämään ja kierrättämään joulukinkun ja muiden jouluruokien paistinrasvat, joista Neste valmistaa Neste MY uusiutuva diesel -polttoainetta.

Kampanjan tavoitteena on ylittää viime vuotinen 197 000 kotitalouden osallistujamäärä ja saada jopa 250 000 kotitaloutta mukaan.

Tänä vuonna kampanja toteutetaan yhteensä 15 eri toimijan yhteishankkeena. Vuosien saatossa kampanjan suosio on kasvanut entisestään, ja esimerkiksi viime vuonna lähes 200 000 kotitalouden kierrättämillä paistinrasvoilla ja niistä valmistetulla uusiutuvalla dieselillä pystyi ajamaan noin 19 kertaa maailman ympäri.

Keräyspisteitä ennätykselliset 352 kappaletta – näin osallistut Kinkkutemppuun

Neste valmistaa kerätyistä paistinrasvoista Porvoon jalostamolla Neste MY uusiutuvaa dieseliä, jonka avulla autoilija voi vähentää kasvihuonekaasupäästöjä jopa 90 % *) polttoaineen elinkaaren aikana fossiiliseen dieseliin verrattuna.

Neste voi valmistaa uusiutuvaa dieseliä lähes mistä tahansa jäterasvasta tai kasviöljystä. Keräykseen voi siis palauttaa kinkun paistinrasvan lisäksi myös muiden jouluruokien, kuten kalkkunan ja lohen paistinrasvat.

Paistinrasvat voi toimittaa keräyspisteelle kartonkisessa astiassa, kuten tyhjässä maitotölkissä. Muovi-, lasi- tai metalliastiat eivät sovellu rasvan keräykseen.
Keräyspisteet ovat avoinna 18.12.2020–8.1.2021 välisenä aikana. Keräyspisteitä löytyy ympäri Suomea, esimerkiksi valituilta Neste- ja Neste K-asemilta, kaikkien K-Citymarketien ja lukuisten K-ruokakauppojen yhteydestä sekä joidenkin kuntien jätelaitosten kierrätyspisteiltä.

*) Elinkaaripäästöjen ja päästövähenemän laskentamenetelmä on EU:n uusiutuvaa energiaa koskevan direktiivin (2009/28/EY) mukainen.

Kinkkutemppu lyhyesti

Kinkkutemppu on Kemianteollisuuden aloitteesta syntynyt yhteisprojekti, joka tuo kiertotaloutta lähemmäksi kuluttajien arkea konkreettisen esimerkin avulla. Yhdessä Kemianteollisuuden kanssa Kinkkutempussa ovat mukana Neste, Lassila & Tikanoja, Honkajoki, Kemian pooli, K-ryhmä, Suomen Pakkauskierrätys RINKI, Atria, HKScan, Snellman, Maa- ja kotitalousnaiset, Suomen Kiertovoima KIVO ja kuntien jätelaitokset, Kuntaliitto, Vesilaitosyhdistys ja Ympäristöteollisuus ja -palvelut YTP. Keräyksen päivämäärät, keräyspisteet ja lisätietoa kampanjasta löydät osoitteesta www.kinkkutemppu.com.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!