Liperin kevään armeijan kuorma-auton ja henkilöauton välisen kuolonkolarin esitutkinta on valmistunut

Poliisi sai 6.3.2019 aamukahdeksalta tiedon, että Liperissä Polvijärventien ja Mertalammentien risteyksessä oli tapahtunut vakava liikenneonnettomuus, jossa oli osallisena armeijan kuorma-auto ja henkilöauto.

Tapahtumapaikkatutkinnassa kävi ilmi, että henkilöauto oli ajanut Polvijärventietä pitkin kohti Joensuuta, kun Polvijärventien risteykseen oli ajanut Mertalammentietä pitkin puolustusvoimien kuorma-auto.

Poliisin tiedotteen mukaan ajoneuvot olivat törmänneet toisiinsa siten, että henkilöauton keula painui kuorma-auton alle.

Lue myös tämä: Liperin kolarissa vakavasti loukkaantunut nainen on menehtynyt sairaalassa — poliisi epäilee varusmiestä törkeästä kuolemantuottamuksesta

Henkilöauton kuljettajana toiminut noin 35-vuotias nainen loukkaantui vakavasti onnettomuudessa ja hän kuoli saamiinsa vammoihin myöhemmin sairaalassa. Nainen oli henkilöautossa yksin.

Kuorma-autossa olleet kuljettaja ja 13 matkustajaa eivät loukkaantuneet onnettomuudessa. Kuorma-auton kuljettaja oli kuljettamassa Onttolan rajajääkärikomppanian varusmiehiä harjoitukseen.

Poliisin tänään klo 14.04 lähetetyssä tiedotteessa kerrottiin että ”Onttolan rajajääkärikomppaniassa ei ole omia sotilaskuljettajia ja näin ollen kuljettajat ja kuorma-autot harjoituksia varten hankitaan puolustusvoimilta Kainuun Prikaatista”

Ilmaus oli epätarkka ja on aiheuttanut epäselvyyttä. Rajavartiolaitos pyysi tarkentamaan viestiä.

Rajajääkärikomppanian ajoneuvot omistaa Puolustusvoimat, mutta ne ovat Rajajääkärikomppanian pysyväisluonteisessa käytössä. Ei pelkästään yksittäistä harjoitusta varten hankittu. Rajajääkärikomppanian varusmieskuljettajat on koulutettu Kainuun Prikaatissa, mutta he ovat rajavartiolaitoksen rajajääkärikomppanian varusmiehiä. Näin myös rikoksesta epäilty varusmies on Rajajääkärikomppaniasta, ei Kainuun Prikaatista.

Poliisin tutkinnassa on käynyt ilmi, että Mertalammentien tieltä tultaessa Polvijärventielle on pakollista pysäyttämistä osoittava liikennemerkki, jota kuorma-auton kuljettaja ei noudattanut ajaessaan Polvijärventielle.

Onnettomuuden aikaan vallitsi kirkas talvinen ajosää. Ilman lämpötila oli -15 astetta ja aurinko paistoi kuorma-autosta katsottuna melkein suoraan takaapäin. Mertalammentie on Polvijärventietä alempana ja Mertalammentieltä on huono näkyvyys Polvijärventielle, poliisin tiedotteessa todetaan.

Poliisi on myös selvittänyt varuskunnan tapahtumia edelliseltä illalta ja onnettomuuspäivältä. Mitään poikkeavaa esimerkiksi kuorma-auton kuljettajana toimineen henkilön lepoaikoihin liittyen ei havaittu.

Poliisi epäilee kuorma-auton kuljettajana toiminutta varusmiestä törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, törkeästä kuolemantuottamuksesta ja palvelusrikoksesta.

Esitutkintamateriaali on siirtynyt syyteharkintaan.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //   

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here