Hurja määrä ylinopeuksia koulujen lähellä – kortin menetti 91 kuljettajaa!

21.8.2018 13.25

Poliisi valvoi valtakunnallisesti liikennettä koulujen lähistöillä erityisesti koulupäivien alkamisen ja päättymisen aikoihin viime ja sitä edellisellä viikolla, jolloin koulut alkoivat.

Poliisi käytti valvontaan 2 577 työtuntia. Valvonnassa havaittiin runsaasti ylinopeuksia sekä turvavöiden käyttämisen laiminlyöntejä sekä muita rikkeitä.

Poliisi kiinnitti huomiota etenkin suojatiesääntöjen noudattamiseen sekä ajoneuvojen nopeuksiin varsinkin 8.–10.8, jolloin toteutettiin Euroopan laajuinen nopeusvalvontateema.

Lisäksi poliisi valvoi kevyen liikenteen käyttäytymistä, liikennevalojen noudattamista, turvalaitteiden käyttöä sekä tarkkaamattomuutta aiheuttavia tekijöitä liikenteessä.

Ylinopeuksista runsaasti rangaistuksia

Poliisi tapasi poliisitarkastaja Timo Ajasteen mukaan valvonnassa jälleen runsaasti ylinopeutta ajaneita.

– Ylinopeuksista annettiin paikan päällä lähes tuhat huomautusta, 666 rikesakkoa, 416 sakkoa ja lisäksi 91 kuljettajaa määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon, joista suurin osa huomattavan ylinopeuden perusteella, Ajaste sanoo.

Neljä autoilijaa ohitti pysähtymättä suojatien eteen pysähtyneen auton ja 33 autoilijaa ei antanut suojatiellä kulkeneille tietä.

Lisäksi todettiin 25 kuljettajan ajaneen päin punaista liikennevaloa tai jättäneen noudattamatta STOP-liikennemerkin. Kevyelle liikenteelle annettiin 54 rikesakkoa.

Lisäksi 8. – 10.8. koulujen lähistöillä toteutetun valvontaoperaation aikana automaattivalvonta-autoilla todettiin 1300 ylinopeutta ajanutta ajoneuvoa.

Turvavöiden käyttö pelastaa ihmishenkiä

Turvavöitä käyttämättömiä kuljettajia tai matkustajia oli 206. Matkapuhelinta ajon aikana käyttäneitä kuljettajia todettiin 106.

Ajaste korostaa turvavöiden käytön tärkeyttä.

– Turvavyön käyttö pelastaa ihmishenkiä kolaritilanteessa. Vyö tulee kiinnittää aina myös lyhyillä asiointimatkoilla ja takapenkillä.

Hän myös muistuttaa, että ajo-olosuhteiden vaikeutuessa syksyn tulon myötä korostuu entisestään se, että kuljettajien olisi keskityttävä vain ajamiseen ja muun liikenteen havainnointiin eikä esimerkiksi matkapuhelimen käsittelyyn ajaessaan.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän