Helsingin Kulosaaressa testataan uusia liityntäpysäköinnin opasteita

Helsingin liityntäpysäköintiä kehitetään eri toimijoiden yhteistyönä palvelemaan joukkoliikenteen matkustajia entistä paremmin.

HKL Helsingin liityntäpysäköintialueiden hallinnoijana on käynnistänyt HSL:n kanssa liityntäpysäköinnin opasteiden uudistamisen ja toimintatapojen yhtenäistämisen.
Hankkeen tavoitteena on saada liityntäpysäköinti entistä paremmin palvelemaan joukkoliikenteellä matkaa jatkavia asiakkaita.

Uudistuksia testataan parhaillaan Kulosaaren metroaseman suositulla liityntäpysäköintialueella.

Uusissa opasteissa kerrotaan selkeästi kahden erillisen liityntäpysäköintialueen sijainti ja kevyen liikenteen kulkuyhteys metroasemalle.

Opasteiden vaihdon yhteydessä liityntäpysäköintiin on myös tuotu entistä tiukempi aikarajaus ja tähän liittyvä pysäköintikiekon käyttövelvollisuus. Liityntäpysäköinti on pysäköintikiekolla sallittua enintään 12 tuntia kerrallaan.

Opasteissa tuodaan esiin liityntäpysäköijälle tarpeellinen informaatio aiempaa selkeämmin.

Tavoitteena on yhtenäistää opastus jatkossa kaikissa pääkaupungin työssäkäyntialueen liityntäpysäköinneissä.

HKL jatkaa opasteuudistusta Kulosaaren jälkeen muilla Helsingin liityntäpysäköintialueilla.

Seuraavaksi opasteet vaihdetaan Siilitien, Malmin, Huopalahden ja Vuosaaren Mosaiikkitorin pysäköintilaitoksen liityntäpysäköinteihin.

Opastuksen parantamisen lisäksi lähitulevaisuudessa eri alueille tuodaan myös aiempaa enemmän reaaliaikaista pysäköintipaikkojen täyttöasteen seurantaa.

Jo nyt vapaiden paikkojen määrän voi tarkastaa HSL:n Reittioppaan kautta klikkaamalla kartan liityntäpysäköintikuvaketta muun muassa Kalasataman, Laajasalon ja Lauttasaaren liityntäpysäköinneistä.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //   

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here