Fleet Innovation: Korona muuttaa autokauppaa ja rahoitusratkaisuja pysyvästi

Arkistokuva. Kuva: Matti Sulanto.

Autoalan konsultti- ja hallinnointiyritys Fleet Innovationin mukaan autoalan kohtaamissa haasteissa on myös positiivisia elementtejä, todetaan yhtiön tiedotteessa.

Fleet Innovationin näkemyksen mukaan sen aika on ohi, että autoon sitoudutaan määräajaksi ja tiettyyn kilometrimäärään kuten ennen.

Pitkäaikainen sopimus- ja vuokravastuu on iso riski niin kiinteistöissä kuin autoissa, ja tämä todentui monelle koronan aikana. Yritykset ja yksityiset jäivät jumiin sopimustensa kanssa ja moni käyttämättömäksi jäänyt auto jäi kulueräksi ja tarpeettomaksi talliin.

Autoilijat sekä autoja hankkivat yritykset arvostavat sitä, että auton voi vaihtaa tai siitä voi luopua tarpeen tullen eikä määräaikainen vuokravastuu sido käsiä.

Sen vuoksi Fleetin kautta hankituista autoista jo 80 prosenttia hankitaan omistukseen tai joustavalla rahoitusratkaisulla eikä määräaikaisella huoltoleasingilla, jonka määrä Fleet Innovationin mukaan laskee koko ajan.

Fleet Innovationin toimitusjohtaja Sakari Viitasen mukaan heidän kauttaan hankitaan vuosittain noin 1500 uutta autoa.

– Eräällä tavalla olemme autokauppa ilman mitään brändiedustusta ja merkkiin liittyvää velvoitetta, Viitanen kuvaa.

Hybridi kiinnostaa

Fleet Innovationin tekemän kyselyn pohjalta ennuste vuoden 2020 alussa oli, että vuodesta tulee hybridien vuosi. Tämä on toteutumassa, joskin pienellä viiveellä, kun autojen hankintamäärä laskee useammalla kymmenellä prosentilla ennakoituun nähden sekä autojen toimitusajoissa on viiveitä.

Kiinnostus hybridiautoihin on kuitenkin todella merkittävää – yhä harvempi ottaa perinteisen polttomoottorin ja tilalle tulee hybridiä joko sähkön tai kaasumoottorin myötä, tiedotteessa todetaan.

Vielä pari vuotta sitten sähköhybridiauto oli lähinnä verotuksellisista syistä järkevä valinta.

”Vanhan tekniikan” hybridit kantoivat maksimissaan 20 kilometriä sähköllä, jolloin tekniikan tuoma todellinen hyöty oli marginaalinen. Nyt myynnissä olevat uudet hybridit saattelevat jo yli kahdenkertaisia määriä sähköisesti, kun samaan aikaan sähkölatauspisteet lisääntyvät vauhdilla.

www.fleet.fi

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here