Enemmän kuin joka kymmenes autoilija köyhtyi viime vuonna parkkisakoista

Valitettavan moni autoilija kertoo saaneensa edellisvuoden aikana pysäköintivirhemaksun. Viime vuonna yli joka kymmenes joutui äkkipotin yllättämäksi.

Vain noin joka neljäs vastaaja on ajohistoriansa aikana jäänyt ilman pysäköinninvalvonnan miinusmerkkistä rahakirjettä.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

Tiedot selviävät pysäköinnin maksupalveluita tarjoavan EasyParkin tammikuussa teettämästä kyselystä, johon vastasi 1 042 autoilijaa.

Kyselyyn vastanneet autoilijat kertovat, että yleisin syy saada parkkisakko on asioiden hoitamiseen kuluvan ajan ennakoitua pidempi kesto. 65 prosenttia sanoo niin.

Toiseksi yleisimmäksi sanotaan tarkoituksellista pysäköimistä luvattomalle paikalle.

– Tuo on suoraa seurausta siitä, että maksetaan pysäköinnistä vanhanaikaisesti etukäteen ja joustamattomasti. Yrittäen ennustaa omaa aikatauluaan. Ja myös siitä, että kiireessä etsitään pysäköintitilaa ja päädytään lopulta jättämään menopeli mihin sattuu, EasyPark Suomen maajohtaja Aleksi Kolehmainen toteaa.

– Kyselyssä ääniä saaneista parkkisakon syistä useimmasta pääsee eroon mobiilipysäköinnillä. Aikataulun venähtäminen, onneen luottaminen, kolikoiden tai maksukortin puuttuminen ja pysäköintiautomaatin toimimattomuus ovat suoraan sellaisia syitä, Kolehmainen luettelee.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!