Lamborghini-sarja: Suomalaisvoitto lauantain Belgian kisassa

Legendaarisella Belgian SPA-Francorchampsin seitsemän kilometrin mittaisella kilparadalla ajetussa Lamborghini Super Trofeo -ratasarjan kilpailukauden neljännessä osakilpailussa saavutettiin erinomaista suomalaismenestystä kun Olli Kangas yhdessä Yuki Nemoton nappasi tapahtumarikkassa kilpailussa yllätysvoiton ja Elias Niskanen tiimikaverinsa Mikko Eskelisen kanssa pokkasivat PRO-AM luokan palkintokorokkeeen alimman sijan.

Autokunta Eskelinen ja Niskanen on nyt tiukasti kiinni Euroopanmestaruussarjan hopeamitalissa kun ajamatta on enää yksi osakilpailuviikonloppu.

Lauantain kilpailussa Lamborghinin kilpailutoiminnan junioriohjelmaan kuuluva Niskanen haastoi Lamborghinin tehdaskuljettajia kunnes oman ajovuoronsa loppupuolella osui kanssakilpailijaan sillä seurauksella, että kuljettajan puoleinen pyörä oli vaihdettava samanaikaisesti, jolloin Eskelinen hyppäsi rattiin. Kuitenkin vain hetkeä ennen kuljettajan vaihtoa toinen kanssakilpailija ajoi ulos sillä seurauksella, että tuomaristo lähetti radalle turva-auton.

Kangas ja Niskanen tulivat varikolle ensimmäisinä. Nopean vaihdon myötä Kankaan japanilainen tiimikaveri Nemoto pääsi palaamaan radalle välittömästi turva-auton perään. Sen sijaan Eskelinen palasi radalle renkaanvaihdon jälkeen yleiskilpailun sijalla 11.

Hetkeä myöhemmin kilpailu pääsi jatkumaan ja myös välittömästi päättymään kun kolme kanssakilpailija osui uusintalähdössä yhteen sillä seurauksella, että ilma oli hiilikuidun osia hetken aikaa sakeana.

Kun kovavauhtisessa kolarissa myös rataa reunustanut metalliverkko vaurioitui, niin tuomaristo keskeytti kilpailun ja julisti senhetkiset tulokset lopputuloksiksi.

Näin suomalainen Kangas pääsi myös omaksi yllätykseksi pokkaamaan yleiskilpailun voiton ja täydet PRO-AM luokan sarjapisteet.

PRO-AM -luokan sarjatilanteessa puolalaiset Karol Basz ja Andrew Lewandowski varmistivat mestaruuden.

Myös Eskelinen ja Niskanen ovat vain muutamaa pistettä vaille vähintäänkin EM-pronssimitalisteja kun kilpailukauden kaksi viimeistä osakilpailua ajetaan kolmen viikon päästä Etelä-Ranskan Paul Ricardin radalla.

Lamborghini Super Trofeo SPA-Francorchamps, #2 osakilpailu la 24.10.2020, PRO-AM -luokka, Top-3:
1. Olli Kangas (FIN) & Yuki Nemoto, 12 kierrosta
2. Karol Basz (POL) & Andrew Lewandowski (POL), +0,744sek
3. Elias Niskanen (FIN) & Mikko Eskelinen (FIN), +3,295sek

Lamborghini Super Trofeo Europe 2020 sarjatilanne 8/10 osakilpailua, PRO-AM-luokka
1. Karol Basz (POL) & Andrew Lewandowski (POL), 116 pistettä
2. Elias Niskanen (FIN) & Mikko Eskelinen (FIN), 80 pistettä
3. Lorenzo Bontempelli (ITA), 65 pistettä
4. Loris Spinelli (ITA) & Gerard van der Horst (NDL), 49 pistettä
5. Damiano Fioravanti (ITA), 37 pistettä
6. Victor Coelho Franzoni da Silva (BRZ), 27 pistettä
7. Olli Kangas (FIN) & Yuki Nemoto (JPN), 25 pistettä
8. Vincent Schwatz (DEU) & Franz Konrad (DEU), 22 pistettä
9. Bronislav Formanek (CHE) & Jakub Knoll (CHE), 17 pistettä

 

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //   

 

1 KOMMENTTI

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here