Dieselajoneuvojen typen oksidipäästöjä vähentävä AdBlue tarjolla jo yli 200:lla Nesten asemalla

Neste avasi viime vuonna 11 uutta kevyen liikenteen AdBlue-jakeluasemaa Suomeen. AdBlue on dieselmoottoreissa käytettävä lisäaine, jonka käytöllä voidaan vähentää haitallisia typen oksidipäästöjä.

Jakelun laajentamisen myötä AdBlue-tuotetta voi tankata yhteensä jo 224 kevyen ja raskaan liikenteen asemalla. Kevyen liikenteen jakelupisteitä on 34 ja raskaan liikenteen Truck+ -jakelupisteitä on 190, jotka yhdessä muodostavat Suomen kattavimman jakeluverkoston.

– Neste aloitti AdBlue-verkoston rakentamisen jo vuonna 2005 ensimmäisenä toimijana Suomessa. Tänä päivänä lähes kaikki autonvalmistajat ovat päätyneet SCR-järjestelmään uusimmissa dieselautoissa päästöjen alentamiseksi. AdBluen käyttö on yleistynyt raskaan kaluston lisäksi myös työkoneissa sekä henkilö- ja pakettiautoissa. Asiakkaamme ovat toivoneet, että tuotetta olisi laajemmin tarjolla asemillamme. Haluamme vastata kasvavaan asiakastarpeeseen ja tarjota tuotetta laajemmin myös henkilöautoilijoiden käyttöön. Pelkästään kevyen liikenteen AdBlue-mittaritankkauksilla voimme samalla vähentää muovijätteen määrää vuositasolla lähes 100 000 muovipakkauksen verran, kertoo Nesteen Suomen asemaverkostosta vastaava johtaja Katri Taskinen.

Kevyen ajoneuvokaluston lähipäästöt eli paikalliseen ilmanlaatuun vaikuttavat päästöt ovat olleet viime vuosina esillä erityisesti typen oksidien näkökulmasta. Typen oksidipäästöjä on mahdollista vähentää AdBluen avulla raskaan kaluston lisäksi myös uusissa henkilö- ja pakettiautoissa.

AdBlue koostuu urea-vesiliuoksesta ja se on ISO- ja DIN- standardoitu. AdBlueta käytetään uusissa SCR-teknologialla*) varustetuissa dieselajoneuvoissa, joissa AdBlue lisätään erilliseen, pienempään AdBlue-säiliöön – ei koskaan dieselpolttoaineen sekaan. AdBlue-säiliön tunnistaa sinisestä korkista. Kun AdBlueta ruiskutetaan pakokaasun sekaan, SCR-katalysaattori neutraloi typen oksidit.

Kaikki Nesteen AdBlue-asemat löytyvät osoitteesta neste.fi/asemat. Neste-asemien lisäksi tuotetta on saatavilla erityisesti kevyen autokaluston käyttäjille myös kanistereissa sekä vähemmän muovia sisältävissä pusseissa.

*) SCR-teknologia (Selective Catalytic Reduction) tarkoittaa selektiivistä katalyyttistä pelkistämistä, jossa typen oksidit (NOx) pelkistetään SCR-katalysaattorin avulla typeksi ja vedeksi, ilmakehässä normaalisti esiintyviksi harmittomiksi aineiksi.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here