Cupran ensimmäinen sähköauto Cupra Born nyt myynnissä ja koeajettavissa

Cupra eriytettiin Seatista omaksi bändikseen vain kolme vuotta sitten vuonna 2018. Nyt markkinoille saapuu tämän poikkeuksellisen haastajabrändin ensimmäinen täyssähköauto – Cupra Born.

Cupra Born perustuu Volkswagen-konsernin MEB-alustarakenteelle. Suomessa lanseerausvaiheen Cupra Born -mallit on varustettu 58 kWh:n akulla (nettokapasiteetti).

Tämän Cupra Born -version sähkömoottori tuottaa tehoa 150 kW (204 hv) ja maksimivääntö on 310 Nm. Se kiihtyy 0–100 km/h 7,3 sekunnissa ja saavuttaa huippunopeuden 160 km/h. Cupra Bornin toimintamatka voi olla enimmillään 421 kilometriä (WLTP).

Kuva: Cupra.

Cupra Bornissa on erittäin nopea latauskapasiteetti, sillä 120 kW:n latausteholla toimintamatkaa tulee lisää 100 kilometriä vain 8 minuutissa.

Cupra turvaa myös auton pitkäikäisyyden ja tarjoaa autolle 5 vuoden tai 100 000 kilometrin takuun ja akulle puolestaan takuun aina 8 vuoteen tai 160 000 kilometriin saakka (riippuen siitä, kumpi täyttyy ensin).

Cupra Bornin lanseerausvaiheen varustelutasot Suomessa

Cupra Born -mallin erittäin kattaviin vakiovarusteisiin kuuluvat mm. lämpöpumppu, sähkökäyttöinen seisontalämmitys- ja jäähdytys, lämmitettävä Cupra-monitoimiohjauspyörä, ennakoiva ja mukautuva vakionopeudensäädin ja ympäristönvalvontajärjestelmä hätäjarrutustoiminnolla, led-ajo- ja takavalot, Cupra digitaalinen mittaristo 5,3 tuumaa, audio- ja navigointijärjestelmä 12 tuuman värikosketusnäytöllä, älypuhelimen langaton lataus ja älypuhelimen peilaus, pysäköintitutkat edessä ja takana, peruutuskamera ja kaukovaloavustin, avaimeton keskuslukitus ja käynnistys sekä erikoisurheiluistuimet kangasverhoilulla (istuimen keskiosa Sequal-kierrätysmateriaalista).

Kuva: Cupra.

Kuljettajaa avustavista järjestelmistä on tässä varustelutasossa vakiona mm. liikennemerkkien tunnistus ja kaistanpitoavustin. Lisäksi mukana tulee latauslaite (Mode 2) suko-pistokkeella ja julkisiin latauslaitteisiin sopiva Mode 3 -kaapeli.

Cupra Born -mallit

Cupra Born on myös Cupran ensimmäinen malli, joka tuotetaan CO2-neutraalisti läpi koko tuotantoketjun ja toimitetaan asiakkaalle täysin CO2-neutraalina. Kestävä kehitys otetaan huomioon Zwickaun tehtaan koko tuotantoketjussa. Vääjäämättömät päästöt tuotannossa kompensoidaan erilaisten ympäristöprojektien avulla.

Luvuilla ilmaistuna Cupra Born on 4 322 mm pitkä, 1 809 mm leveä, 1 540 mm korkea ja akseliväli on 2 766 mm. Omapaino on 1811-1934 kg ja maksimi kokonaismassa 2260 kg, riippuen auton varustuksesta. Cupra Bornin ilmanvastuskerroin on 0,27 ja sen kääntöympyrä on 10,15 metriä. Tavaratilan koko on 385 litraa.

Kuva: Cupra.

Cupra Born tarjoaa urheilullisen mukautuvan alustansäädön (DCC Sport) sekä elektronisen ajovakauden hallinnan (ESC Sport). Cupra Born mukautuu kuljettajan tarpeisiin viidellä erilaisella ajotilalla: Range, Comfort, Performance, Individual ja Cupra, joista viimeinen on saatavana vain e-Boost-paketin kanssa. Ajotilojen avulla voi muuttaa moottorin vastetta, ohjausta ja jousitusta.

Cupra Bornia voidaan ladata sekä vaihto- että tasavirralla (AD/DC). Cupra Easy Charging -sovelluksella hallitaan kaikkea lataamisen liittyvää.

Riippumatta siitä, millainen latausinfrastruktuuri on käytettävissä, kaikki toiminnot ovat aina käden ulottuvilla. Sovelluksella voi lisäksi helposti löytää julkiset latausasemat ja maksaa latauksen niissä.

Kuva: Cupra.

Suomessa Cupra Born mallisto laajenee edelleen vuoden 2022 aikana. Ensi vuonna markkinoille tulevat vielä Cupra Born -mallit pienemmällä akkukoolla, 45 kWh, jonka toimintamatka on noin 340 kilometriä.

Saataville tulee myös 58 kWh:n akku e-Boost-paketilla varustettuna sekä isommalla 77 kWh:n akulla ja e-Boost ja Range-paketeilla varustettu malliversio, jonka toimintamatka on 540 km.

Hinnat

Cupra Born -mallin hinnat alkavat 42 390 eurosta.

Cupra Born Max -mallin vakiovarusteluun kuuluvat lisäksi/tilalla mm. seuraavat varusteet: Tuulilasinäyttö lisätyn todellisuuden Augmented Reality -toiminnolla, ympäristön tarkkailujärjestelmä, panoraamalasikatto aurinkoverholla sekä kaistanvaihtoavustin ja takana risteävän liikenteen varoitus sekä erikoisurheiluistuimet sähkösäädöllä, hierontatoiminnolla ja kierrätysmateriaaleista valmistetusta Dinamica-mikrokuituverhoilulla.

Cupra Born MAX -mallin hinnat alkavat 46 990 eurosta.

Lisäksi molempiin malleihin on saatavilla valtion myöntämä 2 000 euron täyssähköauton hankintatuki.

Katso tästä muita Cupra Born -juttuja.

Ensimmäiset Cupra Born -mallit ovat jo saapuneet Suomen Cupra-jälleenmyyjille.

Cupra Born -mallien ensimmäiset asiakastoimitukset Suomeen alkavat tammikuussa 2022 ja toimitusaika uusille tilauksille myynnin alkaessa on noin 3 kuukautta.

Cupra Born -mallien hinnasto ja lisävarustehinnasto: https://bit.ly/CupraBornHinnastojaLisävarustehinnasto

Lisätietoa ja konfiguraattori: https://www.Cupraofficial.fi/cars/Cupra-range/born.html

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //   

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here