Biltema kutsuu takaisin saksinostimen turvallisuuspuutteiden vuoksi

Tuotteiden turvallisuus on Biltemalle erittäin tärkeää. Koska Tukesin tekemä selvitys on osoittanut, että vuosina 2014–2019 myydyssä saksinostimessa on erilaisia turvallisuuspuutteita, kutsuu Biltema kaikki kyseisellä tuotenumerolla varustetut laitteet takaisin kuluttajilta.

Takaisinkutsu koskee kaikkia saksinostimia, jossa on tuotenumero/typpimerkintä 15-8406; sarjanumero ja valmistusvuosi vaihtelevat.

Tukesin selvityksen ja vaaratilanneraportin mukaan saksinostin ei täytä valtioneuvoston asetuksen koneiden turvallisuudesta (400/2008) vaatimuksia eikä tuotetta koskevassa eurooppalaisessa harmonisoidussa standardissa SFS-EN 1493:2010 määriteltyä turvallisuuden tasoa.

Tuotteen rakenteessa, merkinnöissä ja käyttöohjeissa on todettu puutteita. Niiden vuoksi se ei sovellu tarkoitukseensa ja sen käyttö voi aiheuttaa loukkaantumisvaaran tai muun terveyteen tai omaisuuteen kohdistuvan vaaran.

Asiakkaita, joilla on edellä kuvattu saksinostin, pyydetään välittömästi lopettamaan sen käyttö ja palauttamaan se lähimpään Biltema-tavarataloon. Biltema korvaa ostosumman kaikille nostimen palauttaville asiakkaille, eikä ostokuittia vaadita.

Tuotenumerolla 15-8406 olevia saksinostimia on myyty kaikilla Bilteman markkina-alueilla
v. 2014–2019.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!