Autotoday 15 vuotta sitten: Autot sysäsivät dieselöljyn myynnin isoon kasvuun

Ei ole kuin 15 vuotta siitä kun dieselauto oli hyvin suosittu. Dieselautojen suosio oli kasvussa ja dieselöljyä myytiin aikaisempaa enemmän. Bensiinin myynti väheni.

Autot sysäsivät dieselöljyn myynnin isoon kasvuun

Dieselöljyn myynnissä jatkui viime vuonna jo pitkään vallinnut kasvusuunta, kun taas bensiinin myynnissä oli hienoista laskua muutaman edellisvuoden tapaan, ilmenee Öljy- ja Kaasualan Keskusliiton tilastoista.

-Yhä useampi uusi henkilöauto on dieselkäyttöinen, mikä siirtää kulutusta bensiinistä dieselöljyyn. Samaan aikaan bensiinikäyttöisten henkilöautojen ominaiskulutus pienenee, kun vanhimmat, eniten kuluttavat autot poistuvat liikenteestä, toteaa keskusliiton toimitusjohtaja Jarmo Nupponen.

Merkittävä osa dieselöljyn kulutuksen kasvusta tuleekin henkilöautojen dieselöitymisestä, vaikka talouselämän kuljetukset ovat perinteisesti olleet veturina dieselöljyn käytön muutoksissa.

Tilaston mukaan dieselöljyä myytiin viime vuonna reilut 2 600 miljoonaa litraa. Tämä on kuusi prosenttia enemmän kuin vuonna 2006. Moottoribensiiniä myytiin viime vuonna runsaat 2 480 miljoonaa litraa, mikä on 0,1 prosenttia edellistä vuotta vähemmän.

Teksti oli Autotodayssa 22.1.2008

Kiinnostaako autot ja liikenne? Tilaa tästä Autotodayn uutiskirje!

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän