Autotoday 15 vuotta sitten: Henkilöautot täyttivät itäviennin maanteillä

Kyllä 15 vuotta sitten maantieliikenne Venäjälle oli aivan eri lukemissa kuin tänä päivänä. Esimerkiksi Suomen kautta vietiin 2007 yli 679 000 henkilöautoa Venäjälle.

Henkilöautot täyttivät itäviennin maanteillä

Maantietransito Venäjälle kasvoi neljänneksellä vuonna 2007 ja kohosi 3,7 miljoonaan tonniin. Transitokuljetusten tonnimäärää kasvattivat erityisesti henkilöautot, joita kuljetettiin Suomen kautta Venäjälle yli miljoona tonnia, kertoo tullihallitus.

Tullihallituksen mukaan transitotavaran kuljetukset Vaalimaan kautta lisääntyivät 14 prosenttia, Vaalimaan kautta kuljetettiin yli kaksi miljoonaa transitotavaratonnia vuonna 2007. Nuijamaan kohdalla kasvu oli 23 prosenttia ja kuljetettu tavaramäärä kohosi 0,8 miljoonaan tonniin.

Kaikkein eniten kuljetukset lisääntyivät Imatralla, jossa kasvua oli 137 prosenttia. Imatran kautta kuljetettiin yli puoli miljoonaa tonnia transitotavaraa, josta 90 prosenttia oli henkilö- ja pakettiautoja. Yhteensä Venäjälle vietiin maanteitse Suomen kautta yli 679 000 autoa vuonna 2007.

Autokuljetusten osuus kaikista transitokuljetuksista oli vähän alle 40 prosenttia, jossa oli hieman kasvua verrattuna edellisvuoteen. Erot rajanylityspaikkojen välillä olivat kuitenkin huomattavia. Vaalimaan kautta kulkevista transitokuljetuksista alle viidennes oli autoja, kun taas Nuijamaalla autokuljetusten osuus oli neljännes.

Juttu oli Autotodayssa 8.2.2008.

Kiinnostaako autot ja liikenne? Tilaa tästä Autotodayn uutiskirje!

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän