Autotoday 10 vuotta sitten: "Volvoa tarjotaan kiinalaisille?"


25.6.2018 23.30

Tasan kymmenen vuotta sitten oli yllä olevan otsikon perässä vielä kysymysmerkki. Nyt tiedetään, että kysymysmerkki oli turha. Samalla nähdään, että kiinalaisomistukseen siirtymisen jälkeen Volvon tilanne on parantunut melkoisesti.

Volvoa tarjotaan kiinalaisille?

Lehtitietojen mukaan Ford neuvottelee Volvon myymisestä kiinalaisille.

Tänään Volvo on ilmoittanut vähentävänsä 2000 työntekijää, niistä yli tuhat Göteborgin tehtaalta.

Ruotsalainen Dagens Industri -lehti raportoi, että Ford käy neuvotteluja kiinalaisen yhtiön kanssa Volvon henkilöautotuotannon myynnistä. Myös Fordin uusi suuromistaja Kirk Kerkorian on puhunut Volvon myynnistä.

Dagens Industri -lehden mukaan Ford haluaisi päästä eroon Volvosta, koska Fordin vähentynyt Yhdysvaltojen myynti on aiheuttanut yhtiölle talousongelmia. Lehtitietojen mukaan Ford olisi myös kiinnostunut pääsemään eroon Mazda-omistuksestaan.

Volvon henkilöautotuotannon ongelmat johtuvat dollarin heikosta kurssista, raaka-aineiden hintojen noususta ja öljyn korkeasta hinnasta. Näistä syistä Volvo on tänään ilmoittanut vähentävänsä yhteensä 2000 ihmistä organisaatiostaan.

Näihin lukuihin sisältyy 300 toimihenkilöä Ruotsin ulkopuolella. Lisäksi sopimukset noin 500 konsultin kanssa tullaan irtisanomaan.

Juttu oli Autotodayssa 25.6.2008

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here