Autotoday 10 vuotta sitten: Valmet Automotive esittelee Genevessä neljä sähköautoa

Kymmenen vuotta sitten Valmet Automotiven tulevaisuus näytti hyvinkin sähköiseltä. Mutta maailma muuttui, ja nyt Uudessakaupungissa ei ole sähköautoja tuotantolinjalla.

Valmet Automotive esittelee Genevessä neljä sähköautoa

Valmet Automotive esittelee 2. maaliskuuta alkavassa Geneven kansainvälisessä autonäyttelyssä peräti neljä sähköistä ajoneuvoa. Eva-konseptiauton lisäksi esillä ovat yhteistyöstä nykyasiakkaiden kanssa kertovat tuotteet.

THINK City -kaupunkisähköautoa valmistetaan jo Uudessakaupungissa samoin kuin Garia-golfautoa. Golfautosta esitellään Garia LSV -konseptiauto (Low Speed Vehicle), joka soveltuu ajoon rajatulla kaupunkialueella esim. Yhdysvalloissa. Osastolla on myös Fisker Karma -hybridiauto, jonka valmistus alkaa myöhemmin tänä vuonna.

Sähköisten ajoneuvojen kehittäminen ja valmistaminen on Valmet Automotivessa nopeasti kasvava liiketoiminta-alue korkean arvoluokan erikoisautojen ja avoautojen rinnalla.

Ensimmäinen kuva Eva-konseptiautosta

Sähköinen konseptiauto Eva paljastetaan Geneven autonäyttelyssä heti ensimmäisenä lehdistöpäivänä 2. maaliskuuta klo 9.30 alkavassa tiedotustilaisuudessa. Ensimmäinen kuva autosta julkaistaan tänään.

Eva edustaa Valmet Automotiven laajentuvaa palvelutarjontaa autoteollisuudelle. Konseptiautoprojektin tavoite oli kehittää uusia ratkaisuja sähköautoon ja sen latausjärjestelmiin. Tuotannon aloittamisesta ei ole päätöksiä.

Eva on kaupunkikäyttöön ja myös perheautoksi soveltuva 2+2-paikkainen sähköauto, jonka ajomatka yhdellä latauksella on 160 km ja nopeus 120 km/h.
Auton itsekantava alumiinirunko on tehty erityisesti sähköautolle sopivaksi. Modulaarinen profiilirakenne mahdollistaa alumiinirungon soveltamisen erityyppisiin autoihin ja koriversioihin. Suoravetosähkömoottorin käyttö yksinkertaistaa ajoneuvon mekaanista rakennetta ja parantaa auton taloudellisuutta.

Projektin pääyhteistyökumppani Fortum on kehittänyt UTU ELEC Oy:n kanssa latausaseman, joka aloittaa ja lopettaa sähköauton lataamisen matkapuhelimesta lähetetyillä tekstiviesteillä.

Katso tästä muut Autoday 10 vuotta sitten -jutut.

Nokian kanssa yhteistyössä autoon on kehitetty edistyksellinen käyttöliittymä, jossa matkapuhelimen palvelut saadaan käytettäväksi auton integroidun näytön kautta, ja NAVTEQ esittelee kehittämäänsä Green Routing -palvelua.

Juttu oli Autotodayssa 24.2.2010.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!